• BIST 8719.9
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

VEFATININ 101. YILI ANISINA !!! *SULTAN 2.ABDULHAMİD HAN *

Hasan Demirci

Geçmişini tanımayan, dahası geçmişine söven bir millet geleceğe umutla bakamaz. Vefatının 101. Yılında Sultan 2. Abdülhamid'i rahmetle yad ediyor sizlere yaşadığım bir hatıramı canlı şahitlerinin de olduğunu belirterek aktarmak istiyorum.

2016 yılında Kastamonu Daday ilçesinde görev yaparken bir kaç imam-hatip arkadaşımızla İstanbul gezisi yaptık. Süleymaniye'den Sultanahmet'e geçerken size bir sürprizim var dedim. Yürüyerek gidiyoruz. Yolun solunda Koca sultanın türbesine gelince işte sürprizim dedim. İçeri girdik Fatiha okuduk. O sırada Arap olduğunu simasından anladığım birisi yanında 10-12 yaşlarında iki çocuğuna bişeyler anlatıyor. Merak ettim acaba bu kardeşimiz bu kabrin gerçekten Sultan Abdülhamid'e ait olduğunu biliyor mu. Yoksa turistik bir türbe ziyaretimi diye. Yanına yaklaştım, selam verdim. "Burda kim yatıyor dedim.^" Dedem sultan 2. Abdülhamid dedi. Nasıl deden oluyor siz arap değil misiniz diye sordum. Evet biz Iraklıyız dedi. Hemen hocalarımızı da yanımıza çağırdım tarihi bir ana şahit olsunlar istedim. Siz Iraklısınız peki Nasıl dedeniz oluyor, burda ne işiniz var dedim. Bizim topraklarımız Osmanlı topraklarıydı. Biz Osmanlı'nın torunlarıyız. Osmanlı varken biz huzur ve rahat içindeydik. Ne zaman ki dağıldık parçalandık bu günkü durumumuzu görüyorsunuz dedi ve ilave etti. Ben çocuklarıma ecdadını tanıtıyorum geçmişlerini tanısın ve bilsinler diye. Gözlerinden süzülen yaş damlalarını farkettim. Sonra dudaklarından şu cümle döküldü "Geçmişini bilmeyenler geleceğini bilemezler."
Çocuklarımıza geçmişlerini hatırlatıp, ecdadıyla buluşturarak geleceğe hazırlayalım.

İşte hadise budur. Yıllarca bizlere Arap'lar sizi arkadan vurdu diye öğrettiler. Arap'larada Osmanlı sizi sömürdü dediler. Aynı ecdadın torunlarını birbirlerine düşürdüler. Biz birbirimize düşünce de Güllerimiz soldu, yüzümüz gülmez oldu. Şimdi aynı oyun Güneydoğu'da sahneleniyor ancak bu tuzağa düşmeyeceğiz inşallah. Sultan Abdülhamid hanı tahttan indirerek bahtımızı karartanlara bu sefer bu imkanı vermeyeceğiz. Rabbim mekanını cennet kılsın. Bizleri yurtsuz yuvasız bırakmasın. Vatan toprağını savunan polis ve askerlerimize güç ve kuvvet versin İnş.

Selam ve Dua ile
e-mail : hasandemirci1@hotmail.com
Twitter : @hasandemi

 

 

Bu yazı toplam 2014 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113