• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

TEOG Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş

Coşkun Otluoğlu
Çoğu kimse ne anlama geldiğini bile bilmiyor. Ama yorumlara, haberlere bakıyorum dersiniz ülke yıkılıyor. Olumsuzlukların daha çok olmasını arzu eden bir güruh var zaten.

Yağmur yağdığı zaman üzülen bir güruhtan söz ediyorum. Barajlar boşalırsa sular kesilir. Sular kesilirse suçlu ilan edilecek birileri vardır nasıl olsa. Bir kaza, doğal bir afet olunca mutlu olan insanlar var. Çözüm süreciyle birlikte terörün sonu geliyor diye karalar giyenler, maden faciasını politik malzeme yapanlar, ölen bir çocuğun üzerinden nemalananlar… 

 

O yüzden TEOG ile ilgili ahkâm kesenler bu ülkenin gerçeklerini bilmiyorlar. Gazetelere, medyaya bakıyorum. Haberler hep yüreği yananlar üzerinden bir görev devşirme. 

Gazetenin biri yazmış:

 “TEOG nakil sonuçları kafaları karıştırdı.”

Biri de yazmış:

“Çocuk İstanbul’da oturuyor, Adana’ya yerleştirilmiş.”

TEOG nakil sonuçları kafa karıştırmıyor, puanı düşük olan çocuklar kafa karıştırıyor bu bir. Neden? Çünkü çocuk almış 250 puan, 450 puanlık okula nakil yaptırmaya çalışıyor.

İkincisi de tercih döneminde tercih yapan çocuğun ailesi Adana’ya iş dolayısıyla gidebileceğini tahmin ettiğinden Adana’yı tercihleri arasına koymuş. Adana’ya taşınmayınca çocuk ortada kalmış. Şimdi burada hatalı olan yerleştirmeyi yapan bakanlık mı yoksa o Adana tercihini yapan çocuk mu? Aile yanlış tercih yapmış olabilir. Önemli olan Bu yanlış tercihten dolayı mağdur olan çocuğu kurtarmaktır. Bu durumda bakanlık ilk defa bu yıl her hafta nakil başvurularını okullara yaptırdı. Sonra ara sınıflarda da bu imkânı verdi.

 

“İyilikten maraz doğarmış.” Doğdu da. Medya olumsuzlukları büyütmekte mahir.  Bir milyon iki yüz elli bin çocuk nasıl yerleştirilmiş bir incelenip tanıtılsın. Çocuklar puana veya ikametine göre ilk kez iki türde yerleştirildiler. Her gelişme ve değişim elbette birilerini rahatsız eder. Yapılan bunca yeniliğe ve yatırıma rağmen olumsuzlukların sürekli gösterilmesi değişimi gölgeliyor.

 

Açık liseye gidecek öğrenciler TEOG ile yerleştirilmemiş olsaydı yaklaşık iki yüz elli bin kontenjan daha açıkta kalırdı. Demek ki tecrübe okunarak elde edilmiyor.

 

Bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum. 

Bu yazı toplam 1331 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113