• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C

Gündemdekiler

Coşkun Otluoğlu
Yıllarca ataması boş kadrolara ataması yapılmayan Şube Müdürleri 2014 yılında atamayla göreve getirildi.

Şube Müdürlüğü Atamaları Kanunla Çözülecek

    Önceden değil yazılı sınavla seçmek, mülakatla bile seçilmeyen Şube Müdürleri 2014 yılı atamaları için önce yazılı sınav ve bu yazılı sınavı geçenlerin ise mülakat puanları ile atamaları yapıldı.

 Bu atamalar ile ilgili o kadar spekülasyon yapıldı ki ilgilenen ilgilenmeyen herkes bir şeyler söyledi. Kadrolaşmadan tutun da adam kayırmaya, liyakatli olmamaktan siyasî olana kadar iftiralar, hakaretler ve dedikodularla bilgi kirliliğinden uydurma şeylere kadar her şeyi söylediler.

Bir de bunun üzerine yargı kararı boca edildi. İdarenin kararı, idarenin yetkisi, idarenin bütün risklerine rağmen idarenin tasarrufuna saygı gösterilmedi. İdare kendi yetkisini kullanırken başka erklerin bu yetkiye müdahalesini muarızlar görmedi. Zaten görmelerini beklemiyorum; ancak bir şeyin hakkını teslim etmek gerekir. İdare kendi yöneticilerini seçerken, emir vereceği, direktiflerini uygulayacak kendi personelini seçmesinde ne gibi bir sakınca var bilmiyorum. Bir bakkal bile çırak alırken rast gele birini mi çırak olarak seçiyor?

Danıştay’ın kararı başımız üstünde. Ancak Şube Müdürlerini görevden alacak veya devam ettirecek merci Millî Eğitim Bakanlığıdır. Millî Eğitim Bakanlığı bir kanun teklifi ile bu sorunu kökünden çözmeyi planlamaktadır. O zaman itirazınız ne olacak?

Dershaneler yeni kayıt almayacaklar.

2014-2015 öğretim yılı özel dershaneler için kayıt alma döneminin sonudur. Bu yıldan sonra kayıt alan öğrenciler yanlış yaparlar. Bu nedenle velilerimizin bu konuda dikkatli olması gerekir. Okullardaki eğitimin kalitesi arttıkça ve okul kurslarının beklenen ihtiyacı karşılaması durumunda velilerin yeniden dershane masrafı yapmalarına ve öğrencilerin dershane için başka bir zaman ayırmalarına gerek kalmayacak.

Ek Ders Ücretleri Artırılıyor.

Yapılan yeni kanun teklifine göre, ek ders ücretleri, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik açılan özel sınıf öğretmenlerine yüzde yirmi beş, Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere yüzde yüz fazlasıyla ödenecek.

KPSS’de kopya ile başarılı olanların memuriyetlerine son verilecek.

Bilindiği gibi 2010 yılında yapılan KPSS’de soruların çalındığı ve kopya ile haksız biçimde memur olanların memuriyetine son verileceği gündeme geldi. Ne var ki üzerinde durulması gereken husus şudur: Sınav tamamıyla iptal edilmiyor, yapılacak incelemeyle kopya çekenlerin kopya çektikleri kesinleşirse onların sınavları iptal edilecek ve memuriyetleri ellerinden alınacak. Diğer bir husus da sadece bu sınav için değil 2010 öncesi veya sonrası sınavlar için de aynı incelemenin yapılacağı ve bu inceleme sonuçlarına göre karar verileceğidir.          

Bu yazı toplam 1343 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113