• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

KANDAN NEMALANANLAR!

Sibel Çıkrıkçı

Yıllardır anlatmaya çalışıyoruz ne kadar başarılı olabiliyoruz bilmiyorum? Evet kavga istemiyoruz, huzursuzluk istemiyoruz... Tam tersi yeryüzünde huzurun tesis olması için canla başla çalışıyoruz. Fakat bu savaşlardan nemalananlar durmuyor. Delice hırs ve öfke ile saldırıyorlar... Bizlere ahlak dersi vermeye çalışan ülkelerin geçmişine baktığımız da görünen yüzlerinin aslında birer maskeden ibaret olduğunu anlayabiliyoruz...
Kanlı tarihleri bu gün ülkemize saldıran terörist gruplara neden kapılarını açtıklarını aslında gayet net açıklıyor ...
Öncelikle biraz fikir sahibi olalım
Ankara Ticaret Odasının hazırladığı  batılı ülkelerin soykırım ve katliam bilgileri;
RUMLAR
Sözde Ermeni soykırımını 1982'de ilk tanıyan ülke Kıbrıs Rum Kesimi oldu. Rumların Kıbrıs Türklerine yönelik katliamları 1912 yılında başladı. Kıbrıs'ın 35 ayrı noktasında Türklere ait iş yerleri, camiler ve evler yakıldı, insanlar öldürüldü. 1952 yılında EOKA adlı terör örgütü kuruldu. EOKA sistematik bir biçimde başlattığı saldırılarda 100 Türk'ü öldürdü ve 30 Türk köyünü yaktı. 1963 yılında EOKA'cılar yeni bir “etnik temizleme” planını devreye soktular, bu saldırılarda da 500 Türk öldürüldü, 130 Türk köyü yakıldı, 25 bin Türk evlerini terketmek zorunda kaldı. Katliamların başladığı 1912 yılından, Kıbrıs Barış Harekatı'nın yapıldığı 1974 yılına kadar 1000'i aşkın Türk, Rumlar tarafından öldürüldü.
YUNANİSTAN
1829'da Yunanistan'ın bağımsızlığını kazanmasıyla Mora'daki Türkler göçe zorlandı, 20 bin Türk katledildi.
BELÇİKA
1.Dünya Savaşı'nın ardından Ruanda'nın yönetimi Belçikalılara verildi. Belçika'nın sömürgesi altındaki Ruanda ve Kongo'da 10 milyondan fazla insan soykırıma uğradı.
İTALYA'DAN ZENCİ KATLİAMI
Libya'da 1911'den 1940'lı yıllara kadar uyguladığı imha operasyonları ve çölün ortasına kurduğu toplama kamplarında yüz binlerce Afrikalı Müslüman hayatını kaybetti. İtalya diktatörü Mussolini, Etiyopya'da ve Yugoslavya'da 300 bin insanı katletti.
HOLLANDA
Bosna Hersek’in Srebrenitsa kentinde Hollanda komutanlarının sorumsuzluğu ve göz yumması ile 8 binden fazla müslüman katledildi.
Hollanda yönetimi, 1949'da sona eren Endonezya işgali sırasında soykırım uyguladığı için resmi olarak özür diledi.
Hollanda Kraliyet Demir Yollarının para karşılığı Yahudileri Nazi Kamplarına taşıdığı ortaya çıktı.
FRANSA
1830 yılında Cezayir'i işgal etti. 132 yıl boyunca Cezayir'i işgal altında tutan Fransa, 1954-1962 yılları arasında 1.5 milyon Cezayirli'yi katletti.Fransa, 1.Dünya Savaşı'nda da 900 bin Afrikalı'nın ölümüne sebep oldu.
ALMANYA
Almanlar 1933-45 yılları arasında Büyük Alman İmparatorluğu'nu kurmak ve mükemmel Alman ırkını yaratmak hedefiyle diğer milletlerden ve etnik gruplardan 21 milyon insanı topluca kurşuna dizerek, toplama kamplarında, fırınlarda yakarak, gaz odalarında zehirleyerek soykırıma uğrattılar. Alman yönetimi öncelikle kendilerinden olmadığına inandığı bütün ırkları tespit edip harflerle sınıflandırdı. Bu kampanya uyarınca Çingenelerin yüzde 94'ü kısırlaştırıldı.
2 milyon Yahudi sistematik bir biçimde vurularak, asılarak, yakılarak ve zehirlenerek öldürüldü. Almanlar 1891 yılında hammadde ve işgücü ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Namibya'ya sömürge kurmak amacıyla çıktılar. Bölgedeki çok zengin altın ve zümrüt madenlerini ele geçirmenin yolunun yerel Herero ve Nama halklarını yok etmek olduğuna karar veren Almanlar harekete geçti. Bu emir üzerine adanın yerlileri Herero ve Namalar üzerine taaruz eden Alman askerleri yaşlı, kadın, çocuk dinlemeden 117 bin insanı katlettiler. Katliamdan kurtulanlar işkenceyle öldürüldü. Yaklaşık 132 bin yerliden geriye 15 bini sağ kalabildi.
DANİMARKA
Danimarka, 1945 yılında 250 bin Alman mülteciyi ölüme terketti. Sovyet Ordusu'nun Alman topraklarına doğru ilerlemesinden kaçan 250 bin Alman mülteci Danimarka'ya sığındı. Üçte birini 15 yaşından küçük çocukların oluşturduğu Almanlar tel örgülerle çevrili toplama kamplarına alındılar. Binlerce çocuk ve yetişkin tifüs, bağırsak iltihabı ve ishal sonucu yaşamını kaybetti.
İNGİLTERE
İngiltere, 1788-1938 tarihleri arasında sömürgeleştirmek amacıyla gittiği Avustralya'da 750 bin Avustralya yerlisinden geriye sadece 31 bin kişi sağ kalabildi.
VE ÖZGÜRLÜKLER ÜLKESİ AMERİKA (!)
 Amerika, soykırımlara Kızılderilileri katletmekle başladı. Amerikalılar ve İngilizler Almanların savaşı kaybetmelerinin ardından, Dresden kentine sığınan Alman göçmenlerin üzerine 3 gün süreyle havadan bomba yağdırdılar. Bu yoketme harekatında çoğunluğu çocuk ve kadınların oluşturduğu 200 bin kişi öldü. Amerika'nın Japonya'nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine attığı atom bombaları sonucu 135 bin kişi öldü. ABD'nin Vietnam'ı işgali ise 70 bin kişinin ölümüyle sonuçlandı. ABD son olarak Felluce'de 1500 sivili öldürdü. İngiliz Tıp Dergisi Lancet'in yaptığı araştırmaya göre Irak'ta ABD işgali dolayısıyla ölen sivillerin toplam sayısı 655 bine ulaştı.
Şimdi bu ülkeler terörist gruplara karşı verdiğimiz mücadelen dolayı bizleri kınıyor. Bizlere ahlak dersi vermeye duygu sömürüleri ile aklımızı karıştırmaya çalışıyorlar... Tüm şekil alışları bir TİYATRODAN ibaret aslında.
Çünkü artık bizler bu oyunları görüyoruz bunca demogojiin altında akıllarında hala sömürmek olduğunun farkındayız.. Elimizi kolumuzu çeşitli oyunlarla bağlamaya çalıştıklarının da farkındayız. Dik durmak zorundayız çünkü HEDEFTEYİZ...
Onlarda biliyor ki;  hedeflerine giden yol Anadolu'dan geçiyor. Dünyanın geleceğini belirleyecek ülke; Türkiye'dir. O yüzden ezik bir Türkiye istiyorlar. Gel deyince gelecek, git deyince gidecek bir Türkiye! Güçlenmemizi istemiyorlar!
Yazmaktan asla vazgeçemeyeceğim bir konu varsa; oda birlik olmamızın önemidir! nefsimiz ile değil kalben ve aklen konulara yaklaşmamız gerektiğini düşünüyorum.
BÖL PARÇALA YUT
Bu taktik yıllardır işe yaradı artık gözlerimizi açma zamanıdır.

 

 

 

Bu yazı toplam 3269 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113