• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Dava!

Sibel Çıkrıkçı

Dava ruhunu bilmeyen kerameti koltukta sanar ve makamda arar. Ama bilemedikleri amaçsız, hedefsiz, ruhsuz, edinilen makamın maskaralıktan öteye geçemeyeceği!

Geçenlerde bir köşe yazısı okudum. Konu Başkanlık Sistemiydi.

Başkanlık Sistemini onaylamayabilirsiniz,  sistemle alakalı anlıyamadığınız konularda olabilir bunlar gayet normal. Tartışabiliriz, araştırabiliriz  vs vs.

Fakat okuduğum yazıdaki gibi işi fitne bazında işlemek gerçekten gayri ahlaki.

Bu yazıda Sayın Başbakanımızın Başbakanlık koltuğundan ve Parti Genel Başkanlığından ayrılacağı yazıyordu... Her konuyu makam ve koltuk olarak gören zihniyet bu konuyuda işte yine (!)bu şekilde görmüştü..

Fikir ne ise zikir de o oluyor acı ama gerçek...

Ne ülkenin ne de milletin geleceği kazanımları  ya da olası riskler bunların konuşulması tartışılması gerekirken belden aşağı vurmaya çalışan NEFSİ yazılar.

Bilemedikleri DAVA RUHU taşıyan insanlar makamların geçici kalıcı olanın ise HİZMET olduğunu o koltukların vatana ve halka  hizmet için sadece vasıta olduğunu bilirler. O yüzden inandıkları davada önemli olan sadece hedefleridir.

Kapitalist dünya düzenine kendini kaptırmışların konuları sadece makam ve koltuk gibi basit bir şekilde algılaması bir yandan da normal aslında .Maneviyatsız özenti ve kendisini dünyanın şaşasına kaptırmış kişiler ne anlar davadan ne anlar hizmetten....

Başkanlık Sisteminin ülke olarak bizleri esaretten kurtaracagını kapitalist dünya düzeninin ayağını topallatacağını bilenlerin şahıslar üzerinden algı yapmaya çalışmasıda çok normal.  Çünkü bu sistemin ve içeriğinin ülke menfaatlerine uygun olduğunu onlar da çok iyi biliyor. Bildikleri için sistemi tartışmak yerine kişileri hedef gösteriyorlar.

Konulara ''ben '' duygusu ile değil '' biz'' duygusuyla yaklaşılmalı. Kişiler üzerinden yapılan algılar gerçeği maskelemekten ve ülke geleceğini karartmaktan başka bir işe yaramaz!

 Ayrı ayrı ideolojilere sahip de olsak

BİZLER HEP BİRLİKTE TÜRKİYE'YİZ ....ÜLKE MENFAATLERİMİZ ORTAK NOKTAMIZ OLMALIDIR!

 

 

 

Bu yazı toplam 2995 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113