• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

RIZA ZARRAF 15 TEMMUZ VE BÜYÜK TUZAK!

Sibel Çıkrıkçı

                     Bildiğiniz gibi Rıza Zarraf İran üzerindeki ambargoyu deldiği bahanesi(!) ile ABD'de gözaltına alınmıştı.  İşin komik kısmı İran'daki bu ambargo devam ederken ABD kendilerine ait Bunge ve Cargill şirketleri üzerinden İran'la  ticaret yürütüyordu. Kendileri her türlü girişimi yapabilirken Rıza Zarraf suçlu gibi lansediliyor ve Türkiye büyük bir tuzağa çekiliyor.
                    Ve bizim ülkemizdeki bazı kesim Rıza Zarraf'ın düşürüldüğü ki asıl hedef (Türkiye Sn. Cumhurbaşkanımız bu ülkenin geleceği refahı) sevinebiliyor. Sizce ABD bizi çok mu seviyor? İyiliğimizi mi istiyor? Hal böyle iken içimizdeki iliştirilmişler, bu duruma sanki bayram havası modunda neden seviniyorlar ki?
                    MİT tırları ile başlayan operasyonlar ardından daeş denilenen terör örgütü ile devam eden algı operasyonlarının bir sonraki adımıdır bu.Bu arada DAEŞ ileYPG birleşmiş! Duymayanlara duyurulur! ABD de bu duruma çok saygı duyuyormuş(!) Hani ABD her patlamadan DAEŞ'i suçluyordu! DAEŞ yüzünden  ortadoğu ya girmişti ! Ne oldu da birdenterör örgütü ilan ettikleri DAEŞ'in kararlarına saygı duymaya başladılar ?!
                    Rıza Zarraf konusuna dönelim; 15 Temmuz öncesi gözaltına alınmış olan Rıza Zarraf üstünden bir taşla bir kaç kuş avlamayı düşünen ABD 15 Temmuzdan çok ümitliydi. Düşünsenize eğer 15 temmuz başarılı bir girişim olsaydı hemen devreye Rıza Zarraf üzerinden yayacakları algı operasyonları girecekti. Bunu başaramadılar Ortadoğuda Türkiye'nin şu anki gücünden dolayı rahat rahat cirit  atamayan ABD Sn. Cumhurbaşkanımızdan çok rahatsız.
                    
                    Mit tırları, DAEŞ derken 17 Kasım'da Rıza Zarraf'ın mahkemesi görülecek. Aslında sonucu şimdiden tahmin etmek zor değil. 3. ALGI OPERASYONUNA hazırlıklı olun. İran'da kendi şirketleri ile çatır çatır iş yapan ABD'nin Rıza Zarraf olayını bu kadar köpürtmesi bizler için hiç de hayrlı bir niyet değil. Dikkat edin, bizler için dedim bazı kesim için iyi, bazı kesim için kötü demedim. Ekonomik yaptırımlar peşindeler buda demek oluyor ki; ülke olarak bizleri fakirleştirip güçsüzleştirme niyetinde.
              27 Kasım'daki bu mahkemenin sıkı takipçisi olup ve sonuç ne olursa olsun devletimizin etrafında kenetlenmek en akıllıca davranış olacağı kanaatindeyim.

Ne yapsalar boş, Türkiye'nin yükselişini durduramayacaklar. Yeter ki biz bir ve beraber olalım.
                    

Bu yazı toplam 4743 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113