• BIST 9524.59
  • Altın 2491.508
  • Dolar 32.5147
  • Euro 34.7419
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

EY ORUÇ TUT BENİ!

Cemal Kapan

Gönüllerin merhamet dolduğu, en katı yüreklerin bile iman ateşiyle ısındığı, sevgi ve saygının esas olduğu, büyüklerin sabırlı, küçüklerin vefakâr olduğu bu ay Müslüman âlemine bahşedilmiş en güzel hediyelerden biridir. Sen ki ey fani, olumsuz yazacak ne bulursun? Sabret biraz daha.

Trump seçilmeden önceki vaatlerinde; ” Suudi ineğini sağacağız gerekirse kesip etini yiyeceğiz. Bedava hamilik artık yok. Onları korumamızı istiyorlarsa ödeyecekler” ifadesinin karşılığını almak üzere Riyad’a gelmiş, 100 milyar dolarları cukka etmiş, boş ver etsin, sen ses etme. Ya sabır de, ağzından kötü bir söz çıkmasın. Ey oruç tut beni.

El-Kaide’ye destek, Taliban’a ofis, Suriye’de terör örgütlerine yardım, Hamas ve İhvan hareketine ev sahipliği suçlamaları ile Katar’ın suyu kaynatılıyor. Talep edilen meblağ ödenirse suyun altındaki ateş kısılır. ( ki ödendi; ABD’ye 12 milyar dolarlık uçak siparişi verildi, LNG işletmesi için Shell ile anlaşıldı)

Ne oldu da Katar terörü finanse eden ve kollayan ülke oldu? Üstelik bu iddiaların sahipleri de, terörü beraber yelleyen ABD ve Suudiler. Katar’da bölgenin en büyük ABD hava ve deniz üssü var. Dolarları, paralı askerleri, silahları ve ajanları ile Ortadoğu’nun tam kalbinde. Buna rağmen Katar ne günah işledi de bu saldırılara maruz kalıyor. Neyse Nefsini törpüle, şeytanın vesveselerine kulak verme, her türlü ɑyıptɑn ve edepsizlikten kendini sakın, ağzını bozma. Ey oruç tut beni.

FETÖ’cülerin mahkemelerdeki ifadelerinde dansöz gibi kıvırması, bu milleti aptal yerine koymaları, azıcık adam olun diyeceğim ama fıtratlarında adamlık bulunmaması, hala bürokrasi ve yargıdaki FETÖ’cülerin deşifre edilememiş olması. Serbest bırakılan damatlar, OHAL komisyonlarının kurulmaması, bilinçli olarak Hukuka güvenin sarsılması. Ve la havle… Ey oruç tut beni.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan tutuklanması vakası.

Milliyet’ten Mehmet Tezkan elinde pankartla yürüyenler için “Yürümek sadece yürümek keşfedilen en barışçı protesto eylemiydi.” derken, Güneş Gazetesi, 17 Haziran tarihli sayısında "Asıl kurye Kemal" manşetini atarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Milli İstihbarat Teşkilatı'na yönelik TIR kumpasında ikinci adam olduğunu okurlarıyla paylaşması.

Haberde, Ekrem Dumanlı'nın kumpas kasetini Kemal Kılıçdaroğlu'na verdiği, onun da Enis Berberoğlu aracılığıyla Can Dündar'a ulaştırdığını haber yapması.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger’ in ” Tutuklu HDP'li vekiller için de yürüyoruz ” diyerek, CHP ile HDP’yi yan yana getirme çabası…

Hadi doğru soruyu soralım. Doğru soru: Bugün bu eylem neye, kime hizmet ediyor?

Hımm gene durduramıyorum kendimi. Bu güzel ɑydɑ,  güzel insɑnlɑrɑ, güzel duygulɑr içinde,  en güzel şekilde, en hayırlısını düşün ve yüksek sesle söyle:  Ey oruç tut beni. 

Ama ramazan bitince inşallah, ver mehteri fakir, her yer inlesin.
 

Bu yazı toplam 1739 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113