• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 28 °C

Zamana Yenik Düşenler

Coşkun Otluoğlu

Şah eser veya klasik eser tabirini duymuşsunuzdur. Bunlar zamana yenik düşmezler. Etkileri saman alevi gibi değildir. Uzun zamana yayılan etkileri, bütün çağları aşıp gelen düşünceleri ve tesirleri vardır.

                Önemli şahsiyetler, güçlü liderler de böyledir. Kendilerini ve çıkarlarını gözetmeden sadece davalarını ve kamunun yararını düşünerek fedakârca mücadele ederler. Fikirleri yüzyıllar ötesinden insanlığı kuşatır. Diğer insanlardan ayrılan yönleri, kendilerini değil insanlığı düşünmeleridir.

                Tarihi kahramanların efsanevi hikâyeleri bu nedenle dilden dile dolaşarak, fikirleri beyinlerde yaşayarak insanlığa ışık saçmıştır. Böyle olunca zamanı kuşatan liderler zamana yenik düşmeden, zamana hükmeden bir durumda olurlar.

                Kendilerini düşünenler ise sadece anda kalırlar. An onlar için bir oyalama, bir hissizliktir. Şahsi ihtirasları, şahsi menfaatleri kamunun ve insanlığın menfaatinin önüne geçmiştir. Kendileri kaybolunca etkileri de kaybolur. Zamana yenik düşerler. Fikirleri kendileriyle birlikte yok olur. Dünya heves ve hırsları, dünyayı terk ettiklerinde biteceğinden ölüm onlar için aslında bir kurtuluştur.

                Ne sevenleri, ne takip edenleri olur. Tarih sayfasında bir paragraf bile oluşturmazlar. Nice Firavunlar böyle yaşamış, böyle yok olmuşlardır. Yaşarken kendisine itaat eden binlerce askeri, binlerce kulu ve kölesi varken öldükten sonra hiçbir kimsesi kalmayan zavallılardır.

                Zamana yenik düşenler, zamane insanıdır. “Zaman sana uymazsa, sen zamana uy” algısını kabullenenler büyük bir uçuruma doğru sürüklenirken düşmanlarının oyuncağı olur. Zaman öyle bir öğütücüdür ki fikirleri ile yaşamayanlar korkunç bir yok oluşla birlikte kaybolur.

                Çağları aşıp gelen en büyük güç zamana direnenlerdir. Zamanı değiştirenler, dönüştürenler her zaman yiğit insanlar olacaktır. Adaletsizliğin ve zulmün karşısında direnenler zamana gerçekten direnenler ve adil bir dünyanın kurulması için ter döken ve emek verenlerdir.

                Dün Bosna, bugün Halep yerle bir olurken; bu yok oluşta ellerini ovuşturanlar, yarın Ankara’nın, İstanbul’un yerle bir oluşunun hasretini çekmektedirler. 17/25 Aralık ve 15 Temmuz miladını yaşatanlar zamanın karşısında yok olurken bütün dünyaya adaleti tesis edecek olan yiğitler zamana karşı direnmiş ve mutlak muzaffer olan Allah’tan mükâfat bekleyerek zamanın karşısında dimdik duracaklardır.

                İstikbalde en gür seda İslam’ın olacaktır.

Bu yazı toplam 1968 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113