• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Yöneticilik

Coşkun Otluoğlu
Fedakârlık yapmadan yöneticilik olmaz. Olursa da yavan olur. Yönetici olursun kâğıt üstünde yalnız lider olamazsın.

Fedakârlık her aşamada gerekir. Vaktinden, bedeninden, eşinden, çocuklarından fedakârlık. İnandığın şeyler için fedakârlık. Ölçü budur. Fedakâr olmadıkça iyi bir yönetici olamazsın. Çağırıldığında koşacaksın. Rahatından feragat edeceksin. Sen bir şeyler ekleyeceksin. Farkın olacak. Fark yapacaksın. Sistemin akan büyük nehrinden farklı olarak büyük işlerin ortaya çıkması için karınca kararınca sana ne düşüyorsa onu yapacaksın. 

                Neme lazımcı olmayacaksın. Bana ne diyemezsin. Bana değmeyen yılan bin yaşasın zihniyetini yerin dibine sokacaksın. Sallabaşını, al maaşını yardakçılığından katiyen uzak duracaksın.

                Elini taşın altına sokacaksın. Gerekirse gövdeni süreceksin. Öyle zaman gelir ki kelleni koltuğa alacaksın.

                Çalışacaksın. Çalıştıkça çalışacaksın. Çalışan ve çalıştıkça açılan gücünü artıracaksın. Yorulacaksın. Ayakların şişecek. Yorgunluğun ibadet olacak. Gözlerin uzakları görecek. Omuzların toplumu yüklenecek.

                Eleştirileceksin. Eleştirildikçe kendini yenileyeceksin. Sana sataşanlara aldırmayacaksın. Yürüdüğün yoldan geri dönmeyeceksin. Hak,  adalet ve hizmet namına seni eleştirenlerin eleştirilerini dikkate alacaksın.

                Muarızların olacak, seni sevenler ve sevmeyenler de. İbadet aşkıyla yaptığın görevini yaparken seni yıldırmak isteyenler olacak. Çelikleştirecek seni bu hamleler. Bütün muarızlarına ders verir gibi yılmadan, usanmadan hakkını vereceksin yaptığın işin.

                Seni yerden yere vuranların ortak yönüne bakacaksın. Göreceksin ki tembellik sarmış bütün hücrelerini. Sen çalıştıkça kıskançlıktan ölecekler. Sen çalışarak dirilteceksin bütün dirilmeye aday olanları. Zaten çok konuşanlar az iş yapanlardır göreceksin.

                Sınavlardan geçeceksin. En yakınlarınla deneyecekler seni. Onlarla vurmak isteyecekler. Adeta çarpa çarpa duvarlara kafalarını senin başarılarına çarpacaklar. Her yolu deneyecekler seni yıldırmak için. Sen geniş hoş görünle onları da bağışlayacaksın ama asla unutmayacaksın.

                Bulunduğun makamda her şeyin insana hizmet için olduğunu bir an için aklından çıkarmayacaksın. Bütün makamların geçici olduğunu unutmayacaksın. Seni büyüten makam olmayacak. Makamdan güç alarak değil çalışarak bu gücü elde edeceksin. En büyük gücün adalet ve çalışmak olacak.

                Bu makamlar gibi dünyanın da geçici olduğunu asla unutmayacaksın.

 

                

Bu yazı toplam 1592 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113