• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

UYANIK OLMA ZAMANI!

Ümit Kahyaoğlu


Geçtiğimiz hafta 7 askerimizin şehit edilmesiyle sarsıldık. Eli silahlı teröristler, güpe gündez Tokat’ın Reşadiye ilçesine kadar inerek devriye görevinden dönen 7 Mehmetçiğimizi şehit etti. Tokat milliyetçi hassasiyetleri oldukça yüksek olan bir ilimiz. Bu şehirde, Milliyetçi Hareket Partisi’nin %50’ye yakın oyu var. Tokat’ta gerçekleştirilen bu hain saldırı, açık bir provakasyondur. Saldırının arkasındaki tetikçilere emir veren karanlık güçler, Türkiye’nin yakaladığı  tarihi barış fırsatına dinamit koymak istiyor. Bu uğurda ne kadar canilik ve acımasızlık varsa da çekinmeden uygulayacağını gösteriyor.
Hükümete mesaj veriyor, kardeşliğe namlu doğrultuyor.
Karanlık Odak; “Ben Türkiye’de barış istemiyorum, kardeşlik istemiyorum, hele Türkiye’nin gelişmesini dünyaya açılmasını hiç istemiyorum. Kan istiyorum, göz yaşı istiyorum, Türk-Kürt, Alevi-Sünni çatışması istiyorum. Her yerde bombalar patlasın, suikastler düzenlensin, darbeler olsun, korku cumhuriyeti olsun istiyorum.” Diyor.
Bu uğurda herşeyi de mübah görüyor.
Çocuklarımızı bomba patlatıp öldürebilecek kadar gözü dönmüş, kalpleri katılaşmış kökü dışarıda olan yerleşik düzenin Türkiye’deki bu işbirlikçileri, kaostan, kargaşadan ve terörden nemalanıyor.
Demokrasi kalitesini yükseltmiş, bölgesinde söz sahibi, komşularıyla iyi geçinen ve kalkınma hamlesi yapan bir Türkiye, onların kurulu düzenine çomak sokuyor, eyvah dedirtiyor. 
Şimdi millet olarak uyanık olma zamanıdır. Oynanan oyunları görme zamanıdır. Karanlık senaryolara pirim vermeme, birlik beraberlik olma zamanıdır.
Bu ülkenin asli unsuru bizleriz.
Bizi sokaklara dökmek isteyenleri elimizin tersiyle itmeliyiz.
Büyük resmi görebilmeli, arka planda yaşananları anlayabilmeliyiz.
Babası milletvekili olan bir arkadaşımın, Rahmetli Özal’la ilgili bir hatırasını sizlerle paylaşmak istiyorum;
“Benimde içinde bulunduğum bir gurup üniversiteli arkadaşımla birlikte merhum cumhurbaşkanımız tarafından kabul edildik. Rahmetli Özal;  Çocuklar, iyi çalışın, uyanık olun ve ülkenize sahip çıkın. Bu ülkeyi biz yönetmiyoruz Birileri ele geçirmiş. Bir kez daha bağımsızlık mücadelesi vermeliyiz. Ülkemiz sizlerden çok şeyler bekliyor.”
Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’nın bu ifadeleri ne kadar düşündürücü.
Bİr kez daha ifade ediyorum ki, uyanık olmalıyız. Çözüm sokaklara dökülmekte değil, şuurlu olmakta. Ancak bilinçli hareket edersek, karanlık güçlere darbe vurmuş oluruz.
Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.
Milletçe üzüntülüyüz

Bu yazı toplam 1890 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113