• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Hâkim Kültür ve Medeniyet

Coşkun Otluoğlu

İçinden çıkılmaz gibi görülen Batı sorunu iki yüz yıldan daha fazladır zihnimizi meşgul etmektedir. Bunun temel nedeni ise hâkim kültür ve medeniyetin Batı kültür ve medeniyeti olmasıdır.

            Haklı itirazlarımız olmasına rağmen; nedense haklılığımızı dile getirecek gücü bulamadığımızdan sesimiz boğuluyor. Çünkü Batının temelleri Roma’ya ve kiliseye dayanmaktadır. Roma ise hukukun üstünlüğünden değil güçten anlamaktadır.

            Pendik’te herhangi bir alış veriş merkezine gidin. Oradaki moda Batı kaynaklıdır. Giyim kuşamdan, yiyip içmeye kadar. Alış veriş merkezlerindeki yüksek sesle çalan müzikler yabancı müziktir.

            Gazete sayfalarındaki haberlerin veriliş biçimi, büyük finans kaynaklarının desteklediği bütün ürünler Batılıdır. Magazin haberlerinin sunuluşu ve içeriği hiçbir şekilde yerli kültürle uyumlu değildir. Medyanın öne çıkardığı ve reklamını yaptığı toplumun reflekslerinin zıddıdır.

            Üniversitelerdeki dersler, hocaların tutumları ve müfredat tamamen Batılıdır. Kutlama törenleri, mezuniyet baloları, önemli hafta ve günlerdeki etkinlikler tamamen Batılıdır. Örnek eserler, tezler, doktora anlayışları, hedefler tamamen muasır medeniyetleri göstermekte ve onları aşmayı söylerken de temel anlayış Batılı olmaktır; Batıyı aşmaktır.

            Reklam panolarında baştan aşağıya Batı akmaktadır. Filmler, diziler, sinema ve müzik tamamen Batılıdır. Yerli olanlar onun taklididir. Birkaç millî örnekler Batılı olanlarla yarışamamaktadır. Çünkü kurallar batılıdır. Kuralları koyanlar, oynayanlar, bozanlar Batılıdır. Güç Batıdan yanadır.

            Savaşları çıkaranlar Batılıdır. Yıkanlar, yakanlar ve sonra kalkıp ahlak dersi ve insan hak ve hürriyetlerinden bahsedenler Batılıdır. Coğrafyanı yerle bir edenler ve sonra kalkıp adalet dağıtmak için milyonları öldürenler Batılıdır. Terörü destekleyenler Batılıdır. Darbeler, ayak oyunları, basın açıklamaları, BM, NATO, füzeler, atom bombası, ekmeğimize, sebzemize giren hormon Batılıdır.

          Barıştan söz edenler de Batılıdır. Kendi barışı için karşısındakini her şekilde öldüren, sömüren, tarihsel süreçte asimile eden Batılıdır. Barış için savaşları çıkaranlar da Batılıdır.

            Döviz kurları Batılı olana göre ayarlanmıştır. Faiz, fon, tahvil, finans kaynakları ve kuralları Batılıdır. Haram, helal burada iş görmez. Tefecisi, faktöringi çağdaş sömürücüler Batılıdır.

            Çocukken hava durumunu radyodan dinlerdik. Eskiden radyoda hava durumunu sunan ses: “Batı üzerinden gelen kötü hava şartları ülkemizi etkisi altına almaktadır.” dediğinde babamın bu cümleye karşı refleksi daima şu olurdu: “Bize kötü şeyler hep Batı’dan gelmiştir.”

            Ruh hastalıklarının tamamı Batılıdır. Egoizm, Kominizim, Darvinizm, Sekülerizm, Kapitalizm, eroin, bonzai, alkol ve bunu yaygın hale getiren Batılıdır. Aileyi yıkan, kadını bir meta gibi kullanan Batılıdır. Ahlak ve maneviyatı hiçe sayan ve yerine materyalizmi koyan Batılıdır.

            Dönüp bakıyorum da Batının bize bir iyiliği olmuş mudur? Biz almaya çalıştıysak taklidini almışız. O vermeye çalıştıysa karşılığında canımızı almıştır.

            Cetvelle sınırları çizilmiş ülkeleri saymaya gerek var mı? Gözyaşının bedeli nedir? Milyonlarca öldürülmüş canların müsebbibi Batı değil midir? Bakın savaşlara, bakın yıkımlara. Hâkim kültür adım adım milyonlarımızı zehirliyor. Sonra da mankurt hesabı. Beynini kullanamayan milyarlar.

            Bütün kötülüklerin kaynağı hâkim kültür ve medeniyettir.

 
Bu yazı toplam 1994 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113