• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Dönem Sonu Düşünceler

Coşkun Otluoğlu
Eğitim öğretimin son birkaç haftasında ders işlenmedi desem çok da abartmış sayılmasın. Bu hep böyleydi.

Okulların ilk açıldığı haftalar. Karneye yaklaşan haftalar. Sınavların yoğunlaştığı haftalar. Dönem sonları, yılsonları… 12. Sınıflar zaten ikinci dönem kayıp…

Notların girildiği haftalar. Telafi sınavları. Yerli malı haftası denilerek yiyilip içilen günler. Ne bileyim bir de kermes günleri… Dersler yok. Plan yok, program yok.

Gümrüklerde seçim sandıklarında görev alan okul müdürleri, müdür yardımcıları, öğretmenler… Yaklaşık bir aydır eğitim öğretimden uzaklar. Onlar okulda değilken onların boşluğu… Onların öğrencileri.

İzin almaya çalışanlar, rapor alarak dönemi kapatanlar.  Semire girmek istemeyenler. Bunu gereksiz görenler.

Hep olumsuz şeyler bunlar.

2013-2014 öğretim yılında öğretmenlerin izinli ve raporlu oluşlarından dolayı boş geçen ders saati sayısı Pendik’teki okullarda 103 bin ders saatiydi. 2014-2015 için henüz bir istatistik çıkarmış değiliz. Bu yıl ilçemizde mümkün mertebe öğretmenlerimizi eğitim öğretimin içinde tutmaya çalıştık. Ne kadar başarılı olduğumuz yılsonu analizlerinde ortaya çıkacak.

Bir de olumlu yönlerine bakalım.

Eğitim öğretim işi hayatın en güzel işidir. Muhatap kitlemiz yönlendirmeye açık, kalbini ve beynini bize açmış dünyanın en masum varlıkları çocuklar… Bu nedenle bu meslek kutsal olmuş.

Eğitim öğretim tezgâhından geçmemiş hiçbir yetişkin yoktur. Her yetişkinin bir öğretmeni, bir rehberi olmuştur. Her yetişkin bir öğretmenden mutlaka etkilenmiş ve anılarında öğretmenine yer vermiştir.

134 bin öğrencinin ve 6500 öğretmenin yer aldığı Pendik ilçemizde iyiye, güzele, doğruya yöneliş her zaman gelişerek ve bir önceki eğitim öğretim döneminden dersler çıkarılarak, tecrübeler edinerek devam edecek.

Öğrenciler için tatilin başladığı bu haftanın sonunda başarı için çalışmış binlerce çocuğumuz tatili fazlasıyla hak etti.

Öğretmen ve öğrencilerimiz de çocuklarımız için aylardır yorucu bir çalışmanın sonuna geldiler. Herkesin bir tebrike ve teşekküre ihtiyacı var.

 Tebrikler, teşekkürler.

 

 

            

Bu yazı toplam 1297 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113