• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C

CHP Aday Adayları erken start verdi

Ümit Kahyaoğlu
Yerel seçimlere 9 aydan az bir süre kaldı. CHP'nin Pendik belediye Başkan Aday Adayları erkenden yola çıktı.

İlk olarak Pendik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bilal Gündoğdu açıkladı aday adaylığını. Onu Pendik Belediye Meclis Üyesi Av.Tuncer Özyavuz ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kabakçı izledi. Önümüzdeki günlerde bir iki ismin daha aday adaylığını açıklaması bekleniyor. Yeni isimler çıkmazsa CHP'nin Pendik belediye başkan adayı zikrettiğimiz üç isimden birisi olacak.

Aday adaylarının üçü de iddialı. Bunu söylemlerinden anlıyoruz. Bilal Gündoğdu Pendikliler'in yakından tanıdığı bir isim. Yaklaşık 25 yıldır oda başkanlığını yürütüyor. Son iki dönemdir de Pendik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı görevinde bulunuyor. Gündoğdu'yu AVM'lere açtığı savaşla tanıyoruz. Şehir merkezlerine kurulan Alış Veriş Merkezleri'nin küçük esnafı yok ettiği iddiasında Bilal Gündoğdu. Uzun yıllar bunun mücadelesini verdi. Bu uğurda sesini yükseltti. Küçük esnafın yanında olduğunu her fırsatta dillendirdi.

Aday adayı Gündoğdu, aday olduğu takdirde her kesimden oy alacağını ifade ediyor. Özellikle sağ kesimden oy alacağını üzerine basa basa söylüyor. En çok güvendiği kesim ise esnaf ve sanatkarlar.

Diğer Aday Adayı Av. Tuncer Özyavuz ise Pendik Belediye Meclis Üyesi. Mecliste yaptığı çalışmalarla kamuoyu tarafından biliniyor. Özyavuz, özellikle sert muhalefeti ile dikkat çekiyor. İyi bir eğitim alan Tuncer Özyavuz'un aday olacağına inancı tam. Pendik'le ilgili projelerini henüz bilmiyoruz. İlçedeki sorunlara getireceği çözümleri yakında kamuoyuyla paylaşacaktır diye düşünüyoruz.

Aday adaylığını en son açıklayan isim olarak kayıtlara geçen Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kabakçı ise en az tanıdığımız, daha doğru bir ifadeyle hiç tanımadığımız bir isim. 2009 yerel seçimlerinde Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan, sonrasında da mevcut başkan Battal İlgezdi'nin listesinden meclise giren bir isim.

Kabakçı, sıkı bir çalışma yürütüyor. Sivil toplum kuruluşlarıyla, muhtarlarla ve medya mensuplarıyla bir araya gelerek yapacaklarını ve Ataşehir'de yaptıklarını anlatıyor. Yakında Pendik'e bir ofis açacak. Kabakçı, özellikle İmam-Hatip Lise'li olduğuna vurgu yaparak sağ seçmene göz kırpıyor.

CHP'de ilk defa böylesine renkli bir aday adayı sürecine şahit oluyoruz. Bu durum teşkilat tarafından da memnunlukla karşılanıyor. Anladığımız kadarıyla ilçe başkanı da aday adaylarına eşit mesafede duruyor. CHP'de pek alışık olmadığımız bir seçim süreci işliyor.

Aday adaylığı müracaatı Temmuz ayı sonuna kadar devam edecek. Bu tarihten sonra müracaat kabul edilmeyecek. Muhtemelen de partinin adayı Eylül'ün ilk yarısında  açıklanacak.

CHP adayını erken belirlemek istiyor ki, belediye başkan adayı uzun süre çalışıp programını, projelerini anlatabilsin.

Proje demişken, bir ayrıntıyı da atlamayalım. CHP'nin aday adaylarından şimdiye kadar duyduğumuz tek şey AK Parti muhalifliği. Muhalefet edilecek, kuşkusuz da, muhalefet edilen konularla ilgili sizin çözümünüz nedir sorusunu da sormak gerekiyor. Vatandaş, CHP adaylarının neler yapacağını merak ediyor. Hangi projelerle karşılarına çıkacağını bilmek istiyor. Kente ne katacaklarını bilmek istiyor.

Ayakları sağlam basan projeler görmek istiyor. Bu projelerinde hangi kaynaklarla gerçekleşeceğini görmek istiyor. En doğrusu da, vatandaş CHP'ye güvenebilmek istiyor. Bu güveni CHP ve adayı Pendikli seçmene vermek zorunda. Aksi durumda işi oldukça zor.

Bu yazı toplam 2811 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113