• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 28 °C

BAŞBAKAN'I İZLERKEN!

Ümit Kahyaoğlu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi ziyaret ve açılışlar yapmak üzere, geçtiğimiz hafta Pendik’teydi.
TÜMSİAD’ın genel kuruluna katıldı, cuma namazını kıldı ve Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni hizmete açtı.
Başbakan ilk olarak, The Green Park Otel’deki, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin kongresine katıldı.
Otelin, kongre merkezinin 1500 kişilik salonu, tıklım, tıklım dolmuştu. İş adamları, başbakan ve beraberindeki bakanlar; Egemen BAĞIŞ, Zafer ÇAĞLAYAN, Nihat ERGÜN ve Taner YILDIZ’a, büyük sevgi gösterisinde bulundu.
İlk konuşmayı, bendenizin de medya komisyonu başkanlığını yürüttüğü TÜMSİAD’ın Genel Başkanı Doç. Dr. Hasan SERT yaptı. TÜMSİAD’ın çalışmalarını anlatan SERT, yurt içinde 48 ve yurt dışında 10 şubeye ulaştıklarını ifade ederek, iş adamlarına sağladıkları destekten bahsetti. Dünya genelinde 10 bine ulaşan üye sayısıyla, dev bir sivil toplum kuruluşu haline gelen TÜMSİAD, yakın bir gelecekte, ülke ekonomisine daha fazla katkıda bulunacak.
SERT’ten sonra sırasıyla, Pendiklilerin de yakından tanıdığı Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat ERGÜN ve Dış Ticaret Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN kürsüye geldi.
Gözler, Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’daydı. İş adamları, sabırsızlıkla onu bekliyor, söyleyeceklerini merak ediyorlardı.
Başbakanın anons edilmesiyle birlikte salonda, tabir yerindeyse alkış tufanı koptu. Yaklaşık 2 bin iş adamı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nı, ayakta dakikalarca alkışlıyordu.
Bu manzara, Erdoğan’ı duygulandırırken, bir o kadar da mutlu etti. Sevgi gösterisine, ellerini kaldırarak, karşılık verdi.
Başbakan’a, aynı sevgi Çamçeşme’deki cuma namazı sonrasında ve Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açılışından sonra da gösterildi.
Kendisine ulaşmak ve yakından görebilmek için büyük gayret gösterdi vatandaşlar. Kimisi başarılı olurken, bir çoğusu koruma engeline takıldı.
Kadınlar, kucaklarında çocuklarıyla, başbakanı görmeye gelmişlerdi. Yaşlısından, gencine kadar herkes, kendilerinden bir şeyler buduklarına inandıkları Recep Tayyip Erdoğan’a dokunmak, ona yakın olmak istiyordu.
Kimisi, “Türkiye, seninle gurur duyuyor derken”, kimisinin ağzından da “Allah seni korusun, başımızdan eksik etmesin.” duaları dökülüyordu.
İzlediğimiz, şahidi olduğumuz bu manzaralar, AK Parti’nin neden iki dönemdir, tek başına iktidarda olduğu sorusunun, cevabı niteliğindeydi adeta.
Vatandaşlar, kendini yönetenlerin, kendisi gibi olmasını, kendisi gibi düşünmesini istiyor. Yönetenlerden, kendilerine ait bir şeyler bulabilmeyi arzuluyor.
Böyle olunca da, açık bir şekilde destek vermekten çekinmiyor.
İnsanlar, aslında diğer siyasi partilerin liderlerine de, nasıl olmaları gerektiği konusunda mesaj veriyor.

Başbakanı izlerken bizim anladıklarımız bunlardı.

Bu yazı toplam 1767 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113