• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C

Av.Zeycan Güzelsoy

Ümit Kahyaoğlu
Tuzla'da yerel seçimler oldukça renkli geçecek.

Bizim tahminimiz Tuzla'da iddialı siyasi partilerin adayları şöyle olacak; AK Parti Dr.Şadi Yazıcı'yla devam edecek. CHP'de yine Cemil Ekşi iddialı durumda. MHP'de ise Av.Zeycan Güzelsoy yarışacak.

İfade ettiğimiz gibi bizim tahminlerimiz. En doğrusunu en geç 15 Aralık tarihine kadar öğreneceğiz.

Siyasi partiler genelde kadın belediye başkan adayı göstermekten imtina ederler, bunu hangi gerekçeye dayandırırlar bilemiyoruz ama bu kural yıllardır değişmiyor. En son Pendik'te Elvan Dirier 1994 yılında belediye başkan adayı gösterilmişti. Bunun dışında bir isim hatırlamıyorum.

Tuzla'da Av. Zeycan Güzelsoy, bir bayan olarak Milliyetçi Hareket Partisi'nden belediye başkan adaylığı için müracaat eden ilk isim oldu. Zeycan Güzelsoy'u yakından tanıyoruz. Kendisinin gazetemizde köşe yazıları yayınlanıyor. Başarılı bir avukat ve iyi bir anne. İşine saygısı, disiplini ve ülke meselelerine duyarlılığı ile dikkat çeken bir isim. Hukukun en zor dalı olan Adli Tıp alanındaki yüksek lisans çalışmasını tamamlamak üzere. MHP Genel Başkanı ve diğer üst düzey yetkililer tarafından da dikkatle izlenen bir isim.

Tuzla'dan aday gösterilmesi durumunda, yerel seçimlere renk katacak ve MHP'nin oy çıtasını yükseltecektir. Buna olan inancımız tamdır. Yerel seçimler, Güzelsoy'un siyasetteki en önemli sıçrama tahtası olacaktır. Daha öncede İstanbul'dan milletvekili adayı olmuştu. Seçilmesinin zor olduğu bir sıralamada olmasına rağmen samimiyetle gayret etmişti.

Av.Güzelsoy'un fedakarlıklarının Sayın Devlet Bahçeli'nin dikkatinden kaçmadığını biliyoruz. Kendisini Tuzla'dan aday göstererek belki de İstanbul'da bir ilke imza atacaktır.

Zeycan Hanım'ın siyasette önü açıktır. Kendisini yakın bir zamanda MHP'nin önemli noktalarında göreceğimizi tahmin ediyoruz.

Yolun açık olsun Zeycan Hanım...

Bu yazı toplam 3523 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113