• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 26 °C

AK Parti'nin oyları bıçak sırtı mı?

Ümit Kahyaoğlu
Türkiye, yine tarihi ve bir o kadar da önemli hatta kader seçimi diye de nitelendirilen bir seçime gidiyor.

Türkiye 1 kasımda yeniden seçime gidiyor.

Belki de cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi sayılabilecek bir kader seçimine gidiyoruz. Türkiye için olduğu kadar, Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar ve hatta tüm İslam Coğrafyası'nı yakından ilgilendiren bir seçime gidiyoruz. Olmak yada olmamak olarakta nitelendirebilecek bir seçimin arefesindeyiz.

7 hazirandan sonra yaşananlar malumumuz. Çözüm süreci bir anda sona erdi ve terör yeniden baş gösterdi. Türkiye, terör kıskacına alınmak isteniyor, terörle oyalanarak içeriye kapıtılmak ve dışarıdaki olaylara müdahil olsun istenmiyor. Ortadoğu'da haritalar yeniden çizilirken, Türkiye terör belasıyla uğraşsın isteniyor. Bu topraklarda, Anadolu Coğrafyası'nda hep kaos olsun, istikrar ve gelişme olmasın istiyorlar. 

Türkiye geri kalsın, Filistinle, Suriye ile, Mısırla ve diğer başka coğrafyalarla ilgilenmesin, Yeni Türkiye hayali kurmasın diyorlar. Türkiye, kendi tankını, topunu, uçağını, helikopterini, piyade tüfeğini, uydusunu, yapmasın, savunma sanayiinde hep dışa bağlı olsun. Türkiye güçlenmesin, ülke topraklarını enerji koridoru haline getirip haddini aşmasın, uslu uslu otursun oturduğu yerde, biz ne rol biçersek yıllardır olduğu gibi bundan sonrada o rolün dışına çıkmasın baskısını yapıyorlar. Lozan'dan sonra size ne rol biçtiysek, bundan sonrada bu rolünüzü oynamaya devam edin, zinhar bunun dışına çıkmayın diyolar.

Okyanus ötesinden, binlerce kilometre uzaklardan zahmet(!) edip  911 kilometre sınırımız olan Suriye'de her türlü entrikayı çeviriyorlar, ateşi Türkiye'ye de sıçratmak için var güçleriyle çalışıyorlar. Terör örgütlerini her türlü kullanıyor ve bu milletin başına bela ediyorlar. Ediyorlar ki, Türkiye yönetilemez olsun kargaşa olsun, hatta bölünsün isiyorlar.

Artık başaramıyorlar. Gezi'yi denediler olmadı. 17-25 Aralık'ı denediler, işbirlikçileri yurtdışına kaçtı. Kobani'de başaramadılar. Yine başaramayacaklar. Karşılarında artık eski Türkiye yok. İsteklerini kolaylıkla kabul edebilecek, ekonomik krizlerle ve terörle sıkıştırabilecekleri bir Türkiye yok. İstikrarlı bir ülke olmaması için koalisyonlarla yönetilebilen bir Türkiye arzuluyorlar.

Dış odaklar ve onların içerideki işbirlikçileri böyle düşünürken, seçime az bir süre kala durum nedir? Anketler ne söylüyor?

1 kasım seçimiyle ilgili şimdiye kadar açıklanan çok sayıda anketi inceledim. Sonuç, tamda bu dış odakların, Türkiye'de istikrar olmasın diyenlerin arzuladığı gibi. Hükümete yakın duran araştırma şirketlerinin anket sonuçları da farklı değil. Onların sonuçlarında da AK Parti yüzde 42-44 bandında.

Tüm araştırma şirketlerinin anket sonuçlarının ortalaması alındığında, birinci partinin oy oranı yüzde 43 olarak kabul ediliyor ve birinci partinin 271 milletvekili çıkarabileceği öngörülüyor. Yani tek başına iktidarı muhtemelen kararsızlar belirleyecek. Kararsızlar kadar, iktidar partisine gönül verenlerin çabaları belirleyecek.

En başta da dediğimiz gibi, AK Parti'nin tekbaşına iktidar olma şansı bıçak sırtı...

Bu yazı toplam 1538 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113