• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

AK Parti Kongresi

Ümit Kahyaoğlu
AK Parti Pendik İlçe kongresi, öncesi ve sonrasıyla oldukça ses getirecek gibi.

Turgay Kılıç'ın aday olmadığı kongrede çok sayıda isim ilçe başkanlığı için arz-ı endam etti. Bu kadar çok adayın boy gösterdiği arenada AK Parti İl Başkanlığı temayüle gitti. İlçe başkanı kim olsun? sorusu partililere soruldu. Meclis üyeleri, ana kademe yönetim kurulu, kadın kolları, gençlik kolları yönetimleri ve mahalle başkanları, ilçe başkan adaylarına oy verdiler.

Temayülden 3 isim çıktı. Erkan Gül, Serkan Kaya ve Salih Varlıbaş. Bu üç isim İl Başkanı Aziz Babuşçu ile görüştü. Üç adaydan ikisi Erkan Gül, Salih Varlıbaş ve bir de Av.Murat Türkyılmaz, Teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile görüştüler. Temayülde en çok oy alan üç isimden birisi olan Av.Serkan Kaya, Soylu tarafından davet edilmedi.

Soylu, davet ettiği üç isimle de bire bir görüştü.

Av. Murat Türkyılmaz, Soylu'ya aday olmayacağını söyledi. Erkan Gül lehine adaylıktan feragatini istedi. Bu davranış Süleyman Soylu'yu çok etkiledi ve duygulandırdı. Genel Başkan Yardımcısı, partisinde böylesine fedakar neferler var oldukça bu davanın zafere ulaşacağına inancının arttığını söyledi.

Av.Murat Türkyılmaz'ın aday olmayacağını kesin olarak ifade etmesi ve diğer aday Gençlik Kolları Başkanı Erkan Gül lehine çekilmesinden sonra geriye iki isim kaldı, Erkan Gül ve Salih Varlıbaş.

Bu iki isimden birisi 23 Kasım'daki kongresinde  AK Parti'nin Pendik İlçe Başkan Adayı olarak sahne alacak. İzlenimlerimiz, kaynaklarımızın bize aktardığı bilgilere göre muhtemelen aday Erkan Gül olacak. Özellikle İl Başkanı Sn.Aziz Babuşçu'nun Erkan Gül'ü ısrarla istediği bilgisini öğrenmiş bulunuyoruz.

Ancak Gül isminin aday olmaması yönünde bir direnç olduğunu da görüyoruz. Mevcut İlçe Başkanı Turgay Kılıç, yardımcısı Salih Varlıbaş'ın aday olması noktasında ısrar ediyor. Bu ısrarını da her ortamda seslendiriyor. İl Başkanı Aziz Babuşçu ve partinin ileri gelenlerine Varlıbaş'ın aday olması gerektiğini söylüyor. Ancak Kılıç'ın bu ısrarının karşılık bulmadığını, kapıların kendisine kapatıdığını da müşahade etmiş bulunuyoruz. Anlaşılan ısrarın faydası olmayacak, faydasından ziyade muhatabına da zarar verecektir.

AK Parti, parti disiplinine azami derecede önem veren siyasi harekettir. Partinin bugünlere gelmesinde bu disiplinin fazlaca etkisi olmuştur. AK Parti'nin başarısında, Türkiye partisi olmasında bu disiplinin hatırı sayılır etkisi vardır. AK Parti temayüllerine aykırı hareket edenler, bünyede barınamıyorlar. Bir müddet sonra dışarıda kalıyorlar. Hedefler, gelecek beklentileri bir anda elden uçup gidiyor.

Kongre sürecinde tek listenin olmazsa olmazlardan olduğu bilgisi Genel merkez tarafından il başkanlıklarıyla paylaşıldı. Türkiye hassas bir o kadar da tehlikeli bir dönemden geçiyor. Böylesine hassas bir dönemde birlik ve beraberliğin sağlanması çok önem arzetmektedir. Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunun altını kalın çizgilerle çiziyor.

Muhtemelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'daki ilçe başkan adaylarının ismini bu hafta içerisinde açıklayacak. Adaylar açıklandıktan sonra teşkilata düşen vecibe, adayın etrafında birleşmektir.

Aksi bir tutup, kabul edilebilir değildir.

Bu yazı toplam 1523 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113