• BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Tuzla'da karantinaya girenlerin alışverişini zabıta ekipleri yapıyor

Tuzla'da karantinaya girenlerin alışverişini zabıta ekipleri yapıyor
Tuzla’da Koronavirüs salgını nedeniyle karantinada bulunan vatandaşların alışverişleri Tuzla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yapılıyor.

Tuzla’da yaşayan ve koronavirüs salgını nedeniyle karantinada bulunan vatandaşlar, dışarı çıkamadıkları için ihtiyaçlarını Tuzla Belediyesi Vefa Hattı’na bildiriyor. Vefa Hattı’na bildirilen istekler, Tuzla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne iletiliyor. Bildirim sonrası karantinada bulunan vatandaşlara telefon yoluyla ulaşan Zabıta Ekipleri, karantinadaki vatandaşların isteklerini öğrendikten sonra Başkan Dr. Şadi Yazıcı’nın talimatları doğrultusunda hassasiyetle alışverişlerini yaparak evlerinin kapısına bırakıyor. Özel koruyucu elbiseler giyinerek teslimat işlemi gerçekleştirirken, oluşabilecek bulaş riskinin de önüne geçiliyor. Karantinada bulunan bir vatandaş Vefa Hattı’nı aradıktan sonra ortalama 1 saat içerisinde alışverişi yapılıp kapısına bırakılmış oluyor.

iceru-_2-001.jpg

“GENELDE MARKET ALIŞVERİŞİ İSTENİYOR”

Tuzla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde çalışan Muhammet Kaş,  “Hastalarımız Belediyemize ait Beyaz Masa’yı arayıp taleplerini iletiyorlar. Oradan bize talepler geldikçe biz kendilerine telefonla ulaşıyoruz. Taleplerini alıyoruz ve en kısa sürede isteklerini karşılamış oluyoruz. Genelde market alışverişi oluyor, maske oluyor. Nadiren eldiven oluyor. Dezenfektan ve kolonyada arada bir çıkıyor” dedi.

iceru-4.jpg

“UZAKTAN TESLİM EDİYORUZ”

Gerekli önlemleri alarak teslimat yaptıklarını belirten Muhammet Kaş, “Vatandaşlar ile telefonda görüşüyoruz. Gerekli taleplerini aldıktan sonra biz poşetler içerisinde eldivenimizi maskemizi takıyoruz. Eğer ki temas gerektirecek bir durum olursa bizim üniformamız var. Onları giyiyoruz ve kendilerine uzaktan teslim ediyoruz” dedi.

iceru-_5.jpg

Ayrıca Tuzla Belediyesi evinde karantina altında olan vatandaşların yemek ihtiyaçlarını da karşılamaya devam ediyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113