• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Adayları konuşmaya başlayacağımız günler yaklaşıyor!

Ümit Kahyaoğlu

Türkiye hassas bir dönemden geçiyor ve bizler millet olarak tarihe şahitlik ediyoruz. Büyük Türk Milleti bu süreçte yeniden fabrika ayarlarına dönüyor ve tarihin kendisine biçtiği lider ülke rolünü üstlenmek için büyük adımlar atıyor.  Attığı her adım, hem coğrafyamızda, hem de dünyada ses getiriyor, büyük gürültü koparıyor.

Öncesinde; Cerablus, Dabık ve El-Bab operasyonlarını başarıyla gerçekleştiren Mehmetçik, şimdi de Afrin'de eşsiz bir operasyon yaparak, hiç bir sivilin burnu dahi kanamadan bu ilçeyi terör unsurlarından ve onların destekçilerinden temizledi.

Aslında Türkiye Afrin operasyonu ile ABD'ye karşı bir zafer kazandı. Bu küresel terörist gücün belini kırdı, 100 yıllık hayallerini tarihin çöplüğüne attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, harekatın Afrinle sınırlı kalmayacağını, Münbiç, Tel Abyad, Kamışlı, Ayn el Arap, Rasulayn ve Sincar'la devam edeceğini söyleyerek ABD başta olmak üzere, tüm terör örgütlerine Türkiye'nin kararlılığını adeta haykırdı.

Türkiye Güney sınırlarını terör unsurlarından arındırmak zorunda, geç kalmadan Münbiç harekatına başlamalı ve bağımsız Türkiye yolunda etrafımızı çevreleyen terör kuşağını bertaraf etmelidir.

Çok şükür bu irade Cumhurbaşkanı'nda ve milletimizde ziyadesiyle mevcuttur.

Türkiye, terörle ve yedi düvelle mücadele ederken şimdi de seçim sürecine giriyor. Önümüzdeki yıl üç seçim birden yaşayacağız. Cumhurbaşkanlığı seçimi, genel seçim ve yerel seçim olmak üzere 2019'da 3 seçim birden göreceğiz Allah nasip ederse.

AK Parti, büyük bir değişim ve yenilenme süreci yaşıyor, adeta kabuk değiştiriyor. Şimdiye kadar yapılan il ve ilçe kongrelerinde bu değişime şahit olduk. Kadrolarda tabanın beklentisi doğrultusunda, milletin arzu ettiği değişim gerçekleşiyor.

Bu değişimden anlaşılıyor ki, kabine, TBMM üyeleri ve Belediye Başkanlarında da hatırı sayılır bir yenilenme ve farklı isimlerle karşı karşıya olacağız.

Bu noktada heyecanın şimdiden başladığını söylersek, doğru söylemiş oluruz.

Seçmende belediye başkan adayı merakı hepsinden daha farklıdır. Kim belediye başkanı olacak, şu isim olur mu, bu isim olur mu? diye tartışmalar çoktan başladı bile.

AK Parti'nin özellikle Belediye Başkanları için belirlediği 2 önemli kriter var; birincisi kaynakların doğru kullanımı, ikincisi ise halkla ilişkiler.

Bunlar ana kriterler, altını çeşitli argümanlarla doldurabilirsiniz.

Bendenizin de önem verdiği kriterler şunlar; dertli olmak, ahde vefalı olmak ve mütevaziliği hiç bir zaman elden bırakmamak. Halka değer vermek, onlara dokunmak ve dinleyebilmek. Tabii birde geldiği yeri unutmamak.

Derdi millet olmayan, derdi vatan olmayan, ahde vefalı olmayan siyasetçi, ağzıyla kuş tutsa halkın nazarında, gönlünde yer edinemez.

Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in siyasetçilerle ilgili meşhur sözü de adeta ders gibidir; "Yola çıktıklarını yolda bulduklarınla değişirsen, hem yolunu, hem dostunu kaybedersin."

AK Parti'nin aday belirleme noktasındaki kriterlerini ve kendi kriterlerimizi not ettik.

Muhtemelen yaz aylarında önce aday adaylarını, sonrada adayları konuşmaya başlarız.

Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olacaklar aday olsun.

 

 

Bu yazı toplam 2023 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113