• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Yerel seçim erken başladı

Ümit Kahyaoğlu
Şehzadeler şehri Amasya'dayım. Yeşil Irmak'ın, kenarından süzüle süzüle aktığı Osmanlı mirası güzelim şehir.

Kelimenin tam anlamıyla ifade edilecek olursa, "Bir açık hava müzesi." Ferhat'la Şirin'in destanlaştığı, elmanın diyarı tarihi şehir. Padişahların gözü gibi baktığı şehzadelerinin ikamet ettiği,  etrafı sarp kayalarla çevrili saklı kent.

Son yıllarda yapılan çalışmalarla daha bir güzelleşmiş. Gerek Amasya Belediyesi gerek Turizm Bakanlığı kente önemli yatırımlar yapmış. Bu yatırımların sonucunda da gözle görülür şekilde turizm hareketliliği yaşanıyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist Amasya'yı ziyaret ediyor. 

İstanbul, Bursa ve Edirne'den sonra en fazla Osmanlı eserini bünyesinde barındıran bu şehri görmenizi ısrarla tavsiye ediyorum. 

İstanbul'da olduğu gibi ana muhalefet CHP, burada da seçim startını erkenden vermiş. Her yeri CHP Belediye Başkan aday adaylarının afiş ve posterleri süslüyor. Nüfusu 14 bin olan Gümüşhacıköy İlçesi'nde bile CHP aday adayları siyaset sahnesine çıkmış. Anadolu'nun diğer şehirlerinde de aynı durumun olduğunu tahmin etmek zor değil.

CHP yerel seçimi başlatmış durumda. Ana muhalefet partisinin bu aceleciliği yakında AK Parti'yi ve diğerlerini de harekete geçmeye zorlayacak, iktidar partisinin ve diğer partilerin aday adaylarının yakın bir zamanda sahaya çıkmasını tetikleyecektir.

Yerel seçimler o alışık olduğumuz seçimlerden daha uzun sürecek kampanyalara sahne olacak. Daha seçime 7 aydan fazla bir süre olmasına rağmen aday adaylarının hareketliliği ülkeyi şimdiden seçim atmosferine soktu. İktidar partisi aday adaylarının da sürece dahil olmasıyla cadde ve sokaklar şenlenecek.

Ana Muhalefetin oldukça erken sayılabilecek hareketliliği yerel seçime verdiği öneme işaret ediyor. Özellikle İstanbul'u almak istiyorlar. İstanbul kazanılırsa gerisinin geleceğini düşünüyorlar. İstanbul'u kazanmanın yolu da ilçelerin başarısından geçiyor. 2009'da kazanılan Kartal ve Maltepe'yi elde tutmak, Pendik ve Tuzla Belediye Başkanlıklarını kazanmak hedef olarak belirlenmiş.

Yerel seçimlerdeki başarının bir yıl sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimini etkileyeceğini hesaba katıyorlar. Büyük fotağraftaki hedef Cumhurbaşkanlığı seçimleri, bunun yolu da yerel seçim başarısından geçiyor.

Ülkemizin ve bölgemizin geleceğini belirleyecek, uzun bir seçim maratonuna başlamış bulunuyoruz.

Bu yazı toplam 3253 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113