• BIST 10223.72
  • Altın 2456.319
  • Dolar 32.1904
  • Euro 35.0373
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Yaşar Şimşek AK Parti Kogresini yazdı

Yaşar Şimşek AK Parti Kogresini yazdı
Yeni Türkiye söylemiyle Başbakanı'nı Köşk'e çıkaran, Dışişleri Bakanı'nı Başbakanlık makamına getiren AK Parti'de sıra yerel teşkilatlarda.

İktidar Partisi'nde 1 Kasım'da kongre süreci başlıyor. 31 Aralık tarihine kadar devam edecek olan kongrelerde önemli değişikliklere imza atılacağı yetkili organlarca ifade ediliyor. Bu değişiklikler yalnızca yakın çevreyle paylaşılıp, henüz kamuoyuna açıklanmasa da aldığım bazı bilgileri sizlerle paylaşmak niyetindeyim.

Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlık makamına çıkmasıyla AK Parti'de yeni bir dönemin başladığı kuşku götürmez bir gerçek. İktidar partisi şimdiye kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kanatları altında yüksek uçtu. 12 yılda yapılamazları başardı ve Türkiye'de bir çok şeyi değiştirdi.

AK Parti,  doğal lideri Recep Tayyip Erdoğan olmadan yoluna devam etmek zorunda. Yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu nedenle işleri sıkı tutuyor. Teşkilatlarda ve özellikle de kongrelerde en ufak bir olumsuzluk, aykırı ses çıkmasını istemiyor. Yerel kongrelerde (Belde, ilçe ve il) tek adayla seçime gidilmesi isteniyor. Aykırı hareket edenlere müsamaha gösterilmeyeceği yetkili organlar tarafından yüksek sesle  dillendiriliyor. Herkesin ayağını denk almasını, genel merkez kararlarını harfiyyen uygulanması tavsiye ediliyor.

Kongreler deyince de en çok İstanbul kongresi ve İstanbul'un ilçe kongreleri merak konusu olmakta. Bizim bölgemizde de Pendik İlçe Kongresi şimdiden konuşulmaya başlandı.

Pendik'te kongre sürecini İl Başkan Yardımcısı Ahmet Cin yönetecek. Ahmet Cin'i zor bir sınavın beklediğini şimdiden ifade edebiliriz. Çünkü, adaylık için birden fazla isim konuşuluyor.

Pendik'in bugüne kadar ki tüm kongrelerinde büyük bir rekabet yaşandığı biliniyor. Bu rekabet sonucunda da teşkilatta her zaman gizli ve düşük parçalanmışlıklar yaşandı. Bu kongre ile Pendik teşkilatında Yeni Türkiye Vizyonu çerçevesinde bir yenilik ve yeni bir beyaz sayfa açılması konusunda güçlü bir beklenti var.

Kongre sürecinde belediye başkanlarının da kanaatinin çok önemli olduğunu biliyoruz. Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin'in son danışma meclisindeki ifadelerinden anladığımız kadarıyla kongre sürecinde medeni cesaret gösteren her adayın takdir edilmesi gerektiği,  bir dayatmanın olacağını düşünmediğini ifade etmesi Pendik ilçe kongresinde kendisinin "abi" lik yaparak sürecin uhuletle geçirilmesi noktasında önemli bir misyon yükleneceğini anlıyoruz.

Mevcut ilçe başkanı Turgay Kılıç, iki dönemdir AK Parti Pendik İlçe Başkanlığı görevini yürütüyor. Kılıç, son yerel seçimlerde meclis üyesi adayları belirlenirken aslında kendisini de bağlayan karar aldı. İlçe başkanı, iki dönem meclis üyeliği yapan hiç bir ismi yeniden aday göstermedi. Bu uygulamayla AK Parti'ye Pendik'te iki dönem kuralı getirmiş oldu. Kendisinin de ikinci dönemi doluyor, dolayısıyla üçüncü döneme aday olmayacaktır. Aday olması halinde de kendi koyduğu kurala aykırı hareket edecek ve büyük ölçüde güven kaybına uğrayacaktır. 

Zaten İl Başkanı Aziz Babuşçu'nun da kendisine Pendik'te bir değişimi arzuladıklarını, bu değişimi de bölge milletvekilleri ve istişare kurullarıyla paylaştığını biliyoruz.

Pendik AK Parti'de de

yeni bir dönem başlıyor

Turgay Kılıç'ın aday olmayacağı belli olunca ilçede yeni adaylar konusunda söylentiler dolaşmaya başladı. Fakat isimden daha önemli olan, ilçe başkanı olacak olan ismin niteliklerinin konuşulmasıdır. Herkesimi kucaklayabilecek, teşkilatı birlik ve bütünlük içinde tutabilecek, derdi olan, ben değil Pendik diyen, ülkem diyen bir aday. Umumun menfaatlerini, kendi menfaatlerinden üstün tutan bir aday. Kamuoyunda ve teşkilatta karşılığı olan bir ilçe başkanı. Her daim Hakk'ı üstün tutan bir lider.

İktidar partisinin, İstanbul'un en büyük ilçelerinden olan Pendik'teki ilçe başkanı çok önemlidir. Teştkilatın ve halkın gözü önündedir ve gözler üzerindedir. Her hareketi izlenir ve yorumlar yapılır. Doğruları yanlışlarından çok fazla olmalıdır. Hakkında oluşabilecek olumsuz bir algı kendisiyle birlikte temsil ettiği partisine de zarar verir. Türkiye'nin ve İslam alemi'nin çok şeyler beklediği, ümmetin yegane umudu olan AK Parti'nin Pendik'teki ilçe başkanı dosdoğru bir kişiliğe sahip olmak zorundadır.

Attığı her adıma, özellikle de ticaretine dikkat etmet zorundadır. Ufak hesapların, geçici dünya heveslerinin peşinde olmamalıdır.

Gelelim adaylık için ismi konuşulanlara

AK Parti Pendik İlçe Başkanlığı için ismi geçenler arasında en popüleri Pendik'te altı yıldır gençlik kolları başkanlığı görevini başarıyla yürüten Erkan Gül'dür. Henüz aday olduğu bilgisini kendisinden teyit edemesem de teşkilatta ve kamuoyunda hatırı sayılır bir karşılığının olduğunu söyleyebilirim. Genç, çalışkan, hiç bir şaibesi olmayan, sorumluluk aldığı takdirde bi hakkın yerine getireceğine inancım tam olan bir isim.

Yine konuşalan adaylardan bir diğeri de geçen kongrede Turgay Kılıç'ın karşısına aday olarak çıkan Murat Kaya. Murat Kaya'da teşkilat tarafından sevilen, hiç bir şaibesi olmayan bir kişiliktir. Kaya'nın dezavantajı, geçen kongrede kaybetmesi ve tek liste kuralını bozmasıdır.

Adı adaylık için geçenlerden birisi de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av.Murat Türk Yılmaz'dır. Ancak Türkyılmaz, meclis üyesi olması hasebiyle aday olmayacaktır. Tahmin ediyorum ki, Erkan Gül'ün adaylığına destek verecektir.

Bir diğer isim de mevcut ilçe başkan yardımcısı Serkan Kaya. Turgay Kılıç'ın aday olmadığı takdirde yardımcısı olan Serkan Kaya'yı işaret edeceği söyleniyor. Fakat bu isminde eskinin devamı algısı oluşturacağı ve kuşatıcı olamayacağı gerekçesiyle kabul görmeyeceğini biliyorum.

Bizim arzumuz en doğru ismin aday olmasıdır.

Yeni Türkiye yolunda, Yeni Pendik algısını güçlendirecek bir ismin AK Parti Pendik İlçe Başkanı olmasını arzuluyorum. Her şeyden önemlisi hayırlı olacak bir ismin aday olmasıdır.

Tüm okurlarımın ve Alemi-i İslam'ın KUrban Bayramı'nı tebrik ediyor, bu kutlu günlerin birlik-beraberliğimize ve İslam Alemi'nin kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Yaratan'dan niyaz ediyorum.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113