• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Ve başlıyor! Türkiye'nin ayakları yerden kesilecek

Ve başlıyor! Türkiye'nin ayakları yerden kesilecek
Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 20-23 Eylül'de İstanbul Yeni Havalimanı'nda gerçekleştirilecek TEKNOFEST için geri sayım başladı.

Türkiye'nin ayakları yere basmayan ilk festivali olacak Teknofest'in yarın kapılarını açacağını belirten T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Haber7.com'a özel açıklamalarda bulundu. Dünyanın en büyük havalimanında gerçekleştirilecek etkinliğe 60 ülkeden katılım olduğunu belirten Bayraktar, Teknofest'in ilklere sahne olacağını belirtti. Tüm İstanbulluları festivale davet eden Selçuk Bayraktar, "Aile boyu değil sülale boyu tüm vatandaşlarımızı festivalimize bekliyoruz" dedi.

MİLLİ MUHARİP UÇAĞINI HERKES GÖRECEK

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, TEKNOFEST'te sanal gerçeklik uygulamasıyla, ürünlerinin yer aldığı "sanal hangar"ın kapısını açacak. Uygulama sayesinde şirketin diğer ürünlerinin yanı sıra Milli Muharip Uçak, tasarımının aldığı son şekil ve birebir ölçülerde sanal gerçeklik gözlüğüyle yakından incelenebilecek. Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterinde yer alan uçak ve helikopterler, Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivalinde ziyaretçilerle buluşacak.

TÜRKİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK ÖDÜLLÜ TEKNOLOJİ YARIŞMASI OLACAK

12 farklı kategoride düzenlenecek teknoloji yarışmalarıyla gençlerin kendi teknoloji projelerini geliştirmesi ve üretmeleri hedefleniyor.

Teknoloji yarışmalarına toplamda 750 takım ve 2 binin üzerinde yarışmacı katılıyor.

Ayrıca Türkiye'nin ilk kapsamlı robot simülasyon yarışması yapılacak

İki yarışmada da kullanılan açık kaynak simülasyon ortamı (Gazebo robotik simülatörü) TEKNOFEST'te de olacak. Bu yarışmalarda tek robot için geliştirilen beceriler test edilirken, TEKNOFEST'teki kullanım bir ilk olarak kayda geçecek. Yarışma, aynı zamanda Türkiye'de yapılan ilk kapsamlı robot simülasyonu yarışması olarak da dikkati çekiyor.

TÜRK YILDIZLARI'NDAN MUHTEŞEM GÖSTERİ

TEKNOFEST İstanbul öncesinde milli gururumuz Türk Yıldızları İstanbul Boğazı’nda çok özel bir alçak uçuş gerçekleştirdi.

ULAŞIM ÜCRETSİZ

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından organize edilen ve pek çok kurum ve kuruluşun destek verdiği TEKNOFEST'e ulaşımın 16 merkezden ücretsiz otobüs seferleriyle sağlanacak. İETT katılımcıların, festivale rahat ve hızlı gidebilmesi için 16 merkezden ücretsiz otobüs seferleri planladı.

Sabah 09.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında düzenlenen seferlerin yolcu yoğunluğuna göre ayarlaması yapılacak. İBB şirketi İSBAK da festivalin sponsorluğunu üstlenen kurumların arasında yer aldı.Yeni havalimanına 20 ile 23 Eylül'de; Taksim Gümüşsuyu, Mecidiyeköy E-5 yanı, Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar İskele, Ümraniye Tepeüstü, Yenibosna aktarma istasyonu, Eminönü sahil, Hadımköy son durak, Eyüpsultan Feshane, İSPARK otoparkı, Maltepe metro istasyonu, Kartal E-5, Büyükçekmece Tüyap Merkezi, Küçükçekmece Stad yanı, Sarıyer son durak ve Seyrantepe Metro istasyonu İETT peron ve duraklarında otobüsler kaldırılacak.

Kaynak:Haber7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113