• BIST 10135.47
  • Altın 2459.504
  • Dolar 32.277
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Tuzla eğitimcileri 24 Kasımı kutladı

Tuzla eğitimcileri 24 Kasımı kutladı
Tuzla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 24 kasım öğretmenler günü programı 24 kasım Cumartesi günü gerçekleştirilen bir dizi etkinlikle kutlandı.

 

Programın ilki Tuzla Sahilindeki Atatürk Anıtına çelenk koyma töreniyle başladı. Cumartesi günü yapılan program saat 10,30’da İdris Güllüce Kütür Merkezi'nde devam etti. 24 kasım öğretmenler günü münesebetiyle düzenlenen programa öğretmenler ekseriyetle iştirak etti. Programda ilk konuşmayı mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Yunus Emre Ortaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Ayşe Yılmaz yaptı. Yılmaz konuşmasında, "Dünyanın en kutsal mesleğine sahip olduğum için kendimi mutlu bir o kadar da bahtiyar hissediyorum. Ancak daha mutlu olacağım husus ise böylesi önemli bir görev üstlenerek dünya barışına, huzur ve ahlakına katkı sunacağım nesiller yetiştirmektir." dedi.

Emekli öğretmenler adına konuşmayı Murat Yaşar yaptı. Yaşar konuşmasında mesleğe yeni başlayan meslektaşlarına çeşitli nasihatlarda bulundu. Murat Yaşar, "Öğretmenlik azim, kararlılık ve özveri isteyen bir meslektir. Arkasından başarı gelir. Bilinçi bir toplum için en önemli görev, biz öğretmenlere düşmektedir." ifadesinde bulundu.

Kürsüye gelen Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla konuşmasına bir öğretmeni tarafından kendisine gönderilen e-maille başladı. Simit satarak biriktirdiği okul harçlıklarını kendisi gibi dar gelirli bir arkadaşına cesaret edip veremeyen ve öğretmeninden yardım isteyen Ali ismindeki bir öğrenciyle, Nuran öğretmen arasında geçen gerçek ve güncel olay  salondakilere duygu dolu anlar yaşattı. Bazı öğretmenlerin göz yaşlarını tutamadığı gözlendi.

Kaymakam Mümin Heybet, "Kentr hayatında insanların bir birini tanımakta zorlandığı bir dönemden geçiyoruz. Siz eğitimcilere çok önemli görevler düşmektedir. Bu bilinçle çalıştığınızı yakinen gözlemliyorum. Ancak daha aktif olmalısınız. Çünkü tuplumun yapısı sizlerin elinde şekillenmektedir." ifadesinde bulundu.

Şiir dalında 1,2 ve üçüncülere ödüllerini kaymakam ve milli eğitim müdürü birlikte verdiler.

Taptuk Emre İlkokulu Müdürü Alptekin Topal’ın sunumuyla gerçekleşen ve göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreninin ardından halk oyunları ekibi sahne aldı. Öğretmenlere verilen kokteyle program sonlandırıldı.






















  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113