• BIST 10643.58
  • Altın 2499.929
  • Dolar 32.215
  • Euro 34.8806
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Türkler Ermenilere iyimser yaklaştı

Türkler Ermenilere iyimser yaklaştı
Pendik Belediyesi ve Türk Azerbaycan Dostluk Kültür ve Dayanışma Derneği?nin (TADER) düzenlediği ?Asılsız Ermeni İddiaları ve Soykırım Yalanı? konulu panelde konuşan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, ?Ermenilerin canı yandı ama, Türkle

 

 

 

 

Pendik Belediyesi ve Türk Azerbaycan Dostluk Kültür ve Dayanışma Derneği (TADER), ‘Asılsız Ermeni İddiaları ve Soykırım Yalanı’ konulu bir panel düzenledi. Moderatörlüğünü TADER Dernek Başkanı Salih Bayraktar’ın yaptığı panele Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Kırıkkale Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şenol Kantarcı ve Şair-Yazar Yavuz Bülent Bakiler konuşmacı olarak katıldı.Panelde konuşmacılar, Ermeni Sorununa tarihsel bakış açısı ve günümüzdeki Türk-Ermeni ilişkilerine yönelik çarpıcı tespitlerde bulundu.

 

Ermenilerin canı yandı Türklerin kat kat yandı

Osmanlı Dönemi’nde ilk Ermeni isyanının Fransa İmparatoru 3. Napolyon’un kışkırtmasıyla gerçekleştirildiğini belirten Prof. Dr. Aygün Attar, tarih boyunca Ruslar ve İngilizlerinde kışkırtmalara devam ettiğine dikkat çekti. Rusya’nın Doğu Anadolu için planları için Kürtleri ve Ermenileri kullandığını ifade eden Attar; “Ruslar, Kürtler üzerinde başarılı olamadı. Bunun üzerine Ermenileri kışkırtmaya başladı ve bunda da başarılı oldu.”dedi. Ermeniler ile ortak acıları olduğunu ifade eden Attar, “Ermenilerin canı yandı ama Türklerin kat kat yandı. Amerika Birleşik Devletleri, Japonya’ya atom bombası attı, 24 saat içinde tüm Japonları tehcir etti. Bu haksız durum karşısında kimsenin sesi çıkmıyor. Peki, Rusların kışkırttığı, Anadolu’yu yakıp yıkan Ermenileri tehcir etmesi Türklerin hakkı değil miydi?”dedi.

Ermenilerin bayrağında Ağrı Dağı silueti bulunuyor

Türk- Ermeni ilişkilerine değinen Doç. Dr. Şenol Kantarcı, 1965’ten sonra Ermenilerin Türkiye’ye yönelik propagandalarının başladığını belirtti. Türkiye’nin Ermenistan’a her zaman iyimser yaklaştığını söyleyen Kantarcı; “Ermeniler dağılan SSCB’den ayrıldıktan sonra bağımsızlıklarını kurdu. Onları ilk tanıyan ülkelerden birisi Türkiye oldu. Ancak Ermeniler, Türklere hep düşman gözüyle baktı. Bugün Ermeniler Doğu Anadolu topraklarına Batı Ermenistan gözüyle bakıyor. “ dedi. Kantarcı, Ermeni Diasporası’nın Türkiye’ye yönelik yazılı ve görsel propagandasının sürdüğüne dikkat çekti.

1071’den bu yana Türkleri parçalamak için 100 ayrı plan hazırlandı

Hiç okumadığımızı ve insanların sorunlara ilgisiz olduğunu  kaydeden Şair Yazar Yavuz Bülent Bakiler, Ermeni Sorunu hakkında milletimizin son derece duyarsız  olduğunu belirtti. Bakiler,1071’den beri Doğu ve Batı dünyasının Anadolu toprakları üzerinde oyunlarının devam ettiğini kaydederek, “bizi bu topraklar üzerinde yaşatmak istemiyorlar.” şeklinde konuştu.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113