• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Türkiye çok gelişmiş bir ülke

Türkiye çok gelişmiş bir ülke
Macaristan?ın kardeş şehri Kispest?ten gelen öğrencileri kabul eden Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, ?Sizlerin ziyaretleri Türk-Macar dostluğunda kalıcı izler bırakacak. Bu faaliyetlerin değerini, yıllar sonra daha iyi anlayacaksınız? dedi.

Pendik Belediyesinin kardeş şehri Kispest’ten  öğrenci değişim programı kapsamında gelen 21 kişilik öğrenci ve öğretmen grubu, 10 gün boyunca hem Pendik’i, hem de İstanbul ve çevresini  gezdiler.   Tarihinden yemeklerine, doğal güzelliklerinden kent yaşamına kadar Türk kültürünü yakından tanıyacakları çeşitli etkinliklere katılan Macar konuklar,  ülkelerine dönmeden önce Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’e teşekkür ziyaretinde bulundu. Öğrenci Başkanı  Jözsef Kuruncsi, “ Unutulmaz bir 10 gün yaşadık. Gördüğümüz yerler ve yediğimiz yemekler çok güzeldi. Türk kültürünün güzelliklerini gördük, tarihi yapılarına hayran kaldık. Ağustos’ta gelecek Türk öğrencileri biz de en iyi şekilde ağırlamak isteriz” dedi. 

Macar gençlerle bir araya gelen Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, iki belediye arasında 4 yıldan beri gerçekleştirilen öğrenci değişim programının önemine değinerek “Umarım sizler için iyi bir tatil ve deneyim olmuştur. Sizlerin ve bizim gençlerimizin ziyaretleri, Türk Macar dostluğuna  kalıcı izler bırakacak. Belki şu anda faaliyetin değerinin tam anlamıyla farkına değilsiniz ama yıllar geçtikçe katkılarını anlayacaksınız. Umut ediyorum ki, tarih boyunca Türkler ve Macarlar dünya barışı için birlikte mücadele edecek. “ dedi.  Başkan Yardımcısı Cevat Yaman da, Pendik Belediyesinin 17 kardeş şehri bulunduğunu, bunların içinde en yakın ilişkilerin Kispest ile kurulduğunu belirterek, “İnanıyorum ki öğrenci değişim programıyla geçirdiğiniz bu günler çok değerli anılar olarak kalacak” şeklinde konuştu.

14 yaşındaki Türk tercüman

Konuk gençlerin tercümanlığını ise Macaristan’da doğup büyüyen ve orada yaşayan 14 yaşındaki Türk genci Atilla Başar yaptı. Babası Macar İslam Kültür Derneği Başkanı Fadıl Başar olan Atilla Başar, büyük bir başarıyla Türklerin ve Macarların birbiriyle anlaşmalarına aracılık etti.

Pendik  çok yeşil bir kent

Macar öğrenciler, 10 günlük gezilerinde Pendik ve İstanbul’da  kendilerini en çok etkileyen şeyleri anlattılar. Türkiye’yi çok gelişmiş bulduklarını belirten öğrenciler, özellikle Sultanahmet Camii’ni ve Türk yemeklerinden de “döner”i çok beğendiklerini söylediler. 

Fruzsina Hörnneyeki : Türkiye’nin bu kadar geliştiğini bilmiyordum. Görünce çok şaşırdım. Ulaşımda ve teknolojide Macaristan’dan daha ileride. 

Erik Nagy: Türkiye Hakkında daha önce bilgi sahibi değildim. Geldiğim zaman çok gelişmiş bir ülkeyle karşılaştım. Teknoloji konusunda bu kadar ileride olduğunuzu bilmiyordum. Türklerle dış görünüş olarak benziyoruz ama Türklerin davranışları Macarlara göre çok sıcak.

Bendeguz Beliczar: Türkiye, beklediğimden çok daha zengin bir ülke. Hem teknolojisi, hem ulaşımı ile çok gelişmiş.  Özellikle deniz ulaşımı çok iyi. Adalar’a gittik ve deniz yolculuğu çok iyi geçti. 

Maria Fejes:  Pendik’i çok yeşil buldum. Park ve ağaçlık alanları çok fazla. İstanbul’un tarihi yapıları da çok güzel. Özellikle Sultanahmet Camii, beni çok etkiledi.Y emekler de Macar yemeklerine hiç benzemiyor, çok lezzetli. Daha önce Antalya’ya ailemle birlikte gelmiştim, bu kez onlarla birlikte İstanbul’u bir kez daha görmek isterim. 







  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113