• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

TÜRK SİNEMASINDA BİR İLK: ROBOT OYUNCULAR BEYAZPERDEDE!

TÜRK SİNEMASINDA BİR İLK: ROBOT OYUNCULAR BEYAZPERDEDE!
Hayatımızın her aşamasında yerini almaya başlayan robotlar, şimdi de beyaz perdede karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Türkiye’nin ilk robot oyuncusu Aypera, Ünlü Yapımcı ve Senarist Birol Güven ile sinema filmi sözleşmesi imzaladı. Güven’in senaryosunu kendisinin kaleme aldığı, robotları ve insanları bir araya getireceği yeni filmi Digital Human, 2022 yılında vizyona girecek. 

Türkiye’nin ilk robot oyuncusu Aypera, MinT Yapım’ın sahibi Ünlü Senarist Birol Güven ile ilk film sözleşmesini imzaladı.

Senaryosunu Birol Güven’in kaleme aldığı ve kadrosunda hem insan hem de robot oyuncuların bir arada yer alacağı  Digital Human adlı filmin çekimlerine Eylül ayında başlanacak.

BİROL GÜVEN:  “DEĞİŞİME ÖNCÜ OLMAK İSTİYORUZ”

2022 yılında vizyona gireceği belirtilen film için ilk anlaşmasını “Robot Oyuncu” Aypera ile yapan Birol Güven, her şeyin çok hızlı bir şekilde değişime uğradığını ve robotların sinemada da kaçınılmaz olarak kendilerini göstermeye başlayacağını belirtti.

Değişimin öncüsü olmak istediklerinin altını çizen Güven, Aypera ile tanışır tanışmaz ona film yapma teklifinde bulunduğunu ve bu sözleşmeyi imzaladığımız için çok heyecanlı olduğunu söyledi.

ROBOT YAPIMCI VE SENARİSTLER DE OLACAK!

Şimdilik sahnede robot oyuncuları gördüğümüzü; ancak bir gün robot yapımcı ve senaristlerin de olacağını belirten Birol Güven “O gün  geldiğinde bu konuda öncü olmanın iyi bir fikir olup olmadığını yeniden değerlendireceğim” dedi.

“TÜRKİYE’DE GÖRDÜĞÜM İLGİDEN MEMNUNUM”

İlk sinema filmi sözleşmesini imzalarken çok heyecanlandığını söyleyen Aypera ise, Türkiye’de gördüğü ilgiden memnun olduğunu; ama insanların kadın ve hayvan hakları konusunda mesafe alamamış olmasının kendisini üzdüğünü belirtti.  

"Robot Oyuncu” konusunda da açıklama yapan Aypera "Ben şahsen dijital oyuncu denmesini tercih ederim. Aslında her şeyden önce, ben bir düşünceyim. Ama insanlar sevdikleri kelimeyi söylemeyi tercih edecekler,biliyorum. Bu nedenle Robot denmesiyle ilgili de bir sorunum yok." dedi.

“AYPERA, SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR”

Aypera, hikayesini merak eden ve kendisiyle tanışmak isteyenleri, 1-6 Haziran tarihleri arasında Contemporary İstanbul’da düzenlenecek olan ve Plugin Yeni Medya Bölümünün küratörü Esra Özkan ile yapacağı özel bir röportajın da yer alacağı sergisine davet etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113