• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 15 °C

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI’NA ANKARA İMZASI

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI’NA ANKARA İMZASI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Cumhurbaşkanlığının himayeleri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftası, 21-27 Mayıs tarihleri arasında 81 ilde kutlanıyor.

TÜRK MUTFAĞININ KALBİ TAFED’İN ŞEFLERİYLE ANKARA’DA ATACAK

Türk Mutfağı Haftası kapsamında Ankara Valiliği, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Altındağ Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ankara gastronomi etkinlikleri ise 24-27 Mayıs tarihleri arasında Ankara Millet Bahçesi’nde Başkentlilere eşsiz bir gastronomi şöleni sunmaya hazırlanıyor.

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) iş birliğiyle düzenlenecek olan etkinlikte 4 gün boyunca Ankara mutfağının en özel reçeteleri ünlü şeflerin sunumları ile ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Organizasyon hakkında bilgi veren TAFED Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Açıköz, Cumhuriyet’in 100.yıl dönümünde Ankara’da böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

-016.jpg

Ankara’da bugüne kadar yapılan en büyük gastronomi etkinliğini gerçekleştireceklerini belirten Açıköz, “4 gün sürecek program çerçevesinde TAFEDli şeflerimiz yöresel mutfaklardan yerel ürünler kullanarak örnekler hazırlayıp halkımıza sunacak. TAFED’e bağlı 35 gastronomi derneğimiz ve 400 aşçımız çeşitli illerden Ankara’ya gelerek, Ankaralı şeflerimizle birlikte unutulmaz bir lezzet yolculuğuna imza atacak. Büyükelçilikler de stantlarıyla programımızda yer alacaklar. Ünlü şefler, TAFED Gençlik Kolları, TAFED Kadın Kolları da gastro şovlarıyla bizlerle olacak. Ankara belediyeleri arasında düzenlenecek yemek yarışmamız, söyleşilerimiz, sokak lezzetlerimiz ve organik pazarımızla Başkentlilere tam bir gastronomi şöleni yaşatacağız” açıklamasında bulundu.

 

Depremden Etkilenen İllerle “Dayanışma Mutfağı” Kurulacak

 

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinden etkilenen illerin de “Dayanışma Mutfağı” adı altında etkinlikte yer alacağını söyleyen TAFED Yönetim Kurulu Başkanı, “Program boyunca alanda kurulacak 12 mutfakta deprem bölgelerinden gelen şeflerimiz yörelerine ait yemekleri hazırlayacaklar. Etkinlikte hazırlanan yemekler Ankara’da depremzedelerin konakladığı yurtlara ulaştırılacak” dedi.

 

Down Şefler Mutfağa Girecek

 

Organizasyonu sosyal sorumluluk bilinciyle hazırladıklarının altını çizen Zeki Açıköz, “Programın ilk gününde Uluslararası Down Sendromu Federasyonu (UDF) iş birliğiyle, mutfakların en özel şefleri olan ‘Down Şeflerimiz’ tüm hünerlerini sergileyecekler. Down sendromlu çocuklarımızın hayatın her alanında yer alması için onlara desteğimizi her zaman göstereceğiz” diye konuştu.

 

Bu yıl Türk Mutfağı Haftası’nın ana temasının 'Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Atıksız, Geleneksel, Sağlıklı' olarak belirlendiğini hatırlatan Açıköz “İsraf edilen gıdalarla birlikte milli servetimizin de çöpe gittiği bilinciyle hareket ederek israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması için çalışmalarımızı da ‘Sıfır Atık’ atölyemizde ziyaretçilerle paylaşacağız” dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113