• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Terör var, 3 milyon Suriyeli var. Ama siz!

Ümit Kahyaoğlu

Yazının başlığındaki sözler, Türkiye'yi ziyarete gelen Japon parlamenterlere ait. Başlıkta eksik kalan ifadeler şöyle; " Ülkenizde terör var, 3 milyon Suriyeli'ye bakıyorsunuz ve yüzde 4 büyüme gerçekleştiriyorsunuz. Bunu nasıl başardınız? Anlayabilmiş değiliz." Japonlar, bu sözleri AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya'nın da hazır bulunduğu bir ortamda ifade ediyorlar. Milletvekili Kaya'da Japonlar'ın bu şaşkınlık içeren sözlerini PESİAD'ta gerçekleşen Onur Kurulu  kahvaltısında katılımcılarla paylaşıyor.

Japon milletvekilleri şaşırmakta son derece haklılar. Türkiye, PKK terör örgütüyle mücadele ediyor, 911 kilometre sınırımız bulunan Suriye'de savaş var, paralel çete var, 3 milyon mülteci barındırıyoruz, Ankara'da-İstanbul'da canlı bomba saldırıları gerçekleştiriliyor. Bütün bu handikaplara, olumsuzluklara rağmen 2015 yılında yüzde 4 büyüme gercekleştiriyoruz.

Neresinden bakarsanız bakın, mantığa da, bilimin her türlüsüne ters bir durum! Bu şartlarda büyüme değil, ancak küçülme olur.

Bu kadar handikapa karşın, içerden ve dışarıdan pervasızca, kalleşçe ve dahi münafıkça saldırılara rağmen Türkiye büyüyor, gelişiyor ve ilerliyor. Milli dava güdenler zaviyesinde oldukça sevindirici olan bu husus, birilerini çileden çıkarıyor, saç-baş yolduruyor. Kahroluyorlar, kahroldukça saldırıların dozunu yükseltiyorlar. Türkiye'yi engelleyebilmek adına ne kadar ayak oyunu varsa çekinmeden hayasızca sahneliyorlar. Hilelerinin, tuzaklarının ardı arkası kesilmiyor, ne yapabiliriz de bu kutlu yürüyüşü engelleyebiliriz diye türlü hesaplar yapıyorlar. 

Bıkmadan, usanmadan çalışıyorlar. Ümidimizi, hevesimizi kırmak istiyorlar. Yorulmamızı ve pes etmemizi istiyorlar. Yeter deyip hizaya gelmemizi, eskiden olduğu gibi içeriye kapanmamızı ve büyük hayaller kurma sevdamızdan vaz geçmemizi istiyorlar, hayal ediyorlar.

Onlar, içerideki ve dışarıdaki şer odakları isteye dursun; ne ümidimizi kaybedeceğiz, nede pes edeceğiz.

Unuttukları şey şudur; Allah bir ülkenin yükselmesini, ilerlemesini murad etmiş ise o millete mutlaka bir güçlü lider göndermiştir. Ne diyor o güçlü lider, " Bu can bu tende oldukça sonuna kadar mücadele edeceğim." Lider böylesine kararlı, cesur, mücadeleci ve güçlü olursa tebaada dimdik arkasında durur, bağrına basar ve gereken desteği verir. Veriyorda nitekim. Bu Aziz Millet, bundan sonrada liderinin arkasında durmaya, destek vermeye devam edecektir. 

Dış güçler ve içerideki işbirlikçileri, yeni bir kalkışmaya hazırlanıyorlarmış. Mayıs ve haziran aylarında gezi benzeri hatta daha büyük çapta ve sonuç alıcı bir kalkışma olacakmış ve bu sefer etkisi daha büyük olacakmış.

Dedik ya; boş durmuyorlar, durmayacaklar diye. Güçlü Türkiye'yi engellemek için bundan sonrada adımlar atacaklardır. Ama bu millet, bu devlet artık her türlü saldırıya karşı koyabilecek kabiliyettte ve cesarettedir. Her türlü saldırıyı boşa çıkaracak, kararlılıkta ve istikamettedir.

Allah'ın izniyle bundan sonraki bütün adımlar boşa çıkacak ve Türkiye, küresel bir güç olma yolunda emin adımlarla yoluna devam edecektir. Biz yeter ki birlik ve beraberliğimize halel getirmeyelim.

Bütün mazlumların ve Alem-i İslam'ın duası Türkiye ile beraberdir.

Bu yazı toplam 1457 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113