• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

TAHMİN ETTİĞİMİZ GİBİ

Ümit Kahyaoğlu


İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayları açıklanınca çok fazla şaşırdığımızı söyleyemeyiz. Tahmin ettiğimiz isimler önemli ölçüde listelerde yer bulurken, yanıldıklarımızda oldu.

Başbakanlık Başmüşaviri Erol Kaya, beklediğimiz gibi listede  iyi bir yerden 4. sıradan aday oldu. Biz, ilk 10 içerisinde yer bulacağını ifade ediyor, dost meclislerinde de bu tahminimizi seslendiriyorduk. Ancak 4. sıraya yerleşeceğini de doğrusu beklemiyorduk.
Başbakan, Erol Kaya’ya gerçekten büyük bir jest yapmış oldu. Tahmin ediyorum, Erol Kaya’da bu kadar ön sırada bir yer beklemiyordu.
Erol Kaya, Pendik’te 3 dönem Belediye Başkanlığı yaptı. 15  yılı bulan belediye başkanlığında başarılı da oldu. Özellikle son beş yılındaki icraatları Pendik’i her yerde konuşulur kıldı. Pendik’i İstanbul’da ve Türkiye’de öne çıkardı. Bugün Pendik, doğu İstanbul diye tabir edilen bölgeyle birlikte Kocaeli, Bursa ve Yalova illerinin çekim merkezi olma yolunda ilerliyor. Bu ilerleyiş, önümüzdeki yıllarda daha net ortaya çıkacaktır.
Erol Kaya, Başmüşavir olarak iki yıldır başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çalışıyordu. Bu süreçte Sayın Erdoğan, kendisini yakından tanıma fırsatı buldu. Kaya, başbakan adına görev yapıyor, Türkiye’deki belediyeleri ziyaret ediyordu. Belediyelerin çalışmalarını, projelerini öğreniyor, isteklerini eksiklikleri ve olması gerekenleri tespit ediyordu. Belediye başkanlarına ve yönetimlerine fikirler veriyor hatalarını ve yapılması gerekenleri ifade ediyordu.
Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki Belediyelere yol gösteriyor, başarıya giden yolda neler yapmaları hususunda bilgiler veriyordu.
Tüm bu yaptıklarını da haftada bir kez Başbakana rapor olarak sunuyordu.
Recep Tayyip Erdoğan, yakından tanıma fırsatı bulduğu Başmüşavirine dava arkadaşına bir anlamda vefa gösterdi.

Hadiseyi yalnızva vefa’yla açıklamakta konuyu izahetmeye yetmiyor.
Başbakan, Kaya’da ışık gördü ve 12Haziran’dan sonra şekillenecek olan TBMM kadrosunda kendisine yer verdi.
Bu yerin milletvekilleri sıralarında mı yoksa kabine kısmında mı olduğunu yakında göreceğiz.
Listede bizim için ve kamuoyu için sürpriz olan bir isim ise İdris GÜLLÜCE’nin üçüncü sırayı alması oldu. Çokları sayın Güllüce’ye şans vermiyor, aday bile olamayacağını düşünüyordu. Ama kazın ayağı öyle değilmiş. Karar vericiler kendisini 3. Sıraya layık görmüşler.
Tuzla eski belediye başkanı İdris Güllüce’nin de siyasi kariyerinin parlak olacağını söyleyebiliriz.

Yine bölgemizde Avukat Zeycan Güzelsoy 23. Sıradan aday gösterildi. Kendisiyle aday adaylığı sürecinde tanışma fırsatı bulduk. İdealist ve çalışkan bir hanımefendi. Bilgili ve de kültürlü. Daya ön sıralarda yer bulması gerekiyordu.
Eski Pendik Belediye Başkan Yardımcılarından ve CHP Pendik İlçe Başkanı Hasan Basri Özbek’te listenin 14. Sırasında. Kumkumoğlu’nun giremediği sırada 14. Sırada yer bulmak önemli olsa gerek.
BBP eski İlçe Başkanı Cemal CAN’da başarı gösterenlerden. Partisi’nin İstanbul 1. Bölgeden 4. sıra adayı olmayı başardı. BBP barajı aşarsa Cemal CAN’da TBMM’ye girer anlamına geliyor. Can, temayülde de başarı göstermiş ve ikinci olmuştu.
Aday adaylığı sürecinde tanıştığımız bir aday adayı var. Oldukça nitelikli. Tanıyanların, “mutlaka aday olmalı”dediği bir isim.
İsmini şimdi açıklamayacağım, ama bir sonraki seçim için mutlaka değerlendirilmeli diyorum.
İktidar partisi bu isme kucak açmalı.
Şahsen ben bu arkadaşı iktidar partisine önereceğim. Zaten kendisi de AK Parti’ye gönül vermiş, Tayyip Erdoğan sevdalısı.
Türkiye için önemli hizmetlerinin olacağını düşünüyorum.
Bu süreçte kendisini yeteri kadar anlatma fırsatı bulamadı.
Bir sonraki seçim çok yakın.
Dört sene, göz açıp kapatıncaya kadar geçer.

Bu yazı toplam 1924 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113