• BIST 10282.33
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

Sahil tamam sıra meydanda

Sahil tamam sıra meydanda
Pendik Sahil alanında Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen düzenleme çalışmalarının ilk bölümü tamamlanırken, sıra projenin son etabı olan kente yakışır bir Sahil Meydanı projesini hayata geçirmeye geldi.

 

 

 

 

Pendikliler, tamamlanan sahil alanının keyfini çıkarmaya başladı. 2014 yılı ortasında bitirilmesi hedeflenen  Kent Meydanı için ise ihale süreci devam ediyor.  

 

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi  Yeşil Alan Daire Başkanlığı Yeşil Alan ve Tesisler Yapım Müdürlüğü tarafından  gerçekleştirilen sahil alanındaki çalışmaların ilk bölümü tamamlandı.  Avan projesi  (ön proje) Pendik Belediyesi tarafından yapılan düzenlemede sahil baştan aşağı yenilenerek Pendiklilerin hizmetine sunuluyor.  Büyükşehir Belediyesi  Yeşil Alan ve Tesisler Yapım Müdür Yardımcısı Fahri Mutlu’nun verdiği bilgiye göre, toplam 82 bin 788 metrekare alanı kapsayan sahil alanında dinlenme, piknik ve spor için Pendiklilerin ihtiyaç duyduğu her şey düşünüldü. 59 bin 500 metrekaresi çimle kaplanan sahil alanında bin 970 metrekarelik piknik alanı yer alıyor.  Çalışmalar kapsamında  dikilmeye devam eden bin 200 ağaç ve 12 bin bitki ile sahil alanı yeşil bir  görünüme bürünecek.  Çocuklar için 4 oyun grubunun yer aldığı sahil alanında dinlenmek isteyenler için ahşap pergoleler yerleştirildi.  120 oturma bankı da kısa süre içinde sahildeki yerini alacak.

 

 

Kent Meydanı hayali gerçek oluyor

 

Pendik sahilini gözalıcı bir hale getirecek projenin son aşamasında Sahil Camii ile Marina arasında kalan  yaklaşık 122 dönümlük  bölüm  dev bir meydana dönüştürülecek. Avan projesini Pendik Belediyesinin yaptığı, İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın da onay verdiği projeyle Pendikliler  sahilde yıllardır hayal ettikleri Kent Meydanına kavuşacak.  Büyükşehir Belediyesi  tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Sahil Camii ile Marina arasında kalan bölümde havuzlar, kafeler, restoranlar ve bir de  etkinlik alanı bulunacak. Burada konserlerden toplantılara kadar bir çok etkinlik  Pendiklileri bir araya getirecek.   İhale süreci devam eden projenin 2013 yılı sonunda yapımına başlanması ve 2014 yılı ortasında bitirilmesi hedefleniyor.

Pendik’te sosyal hayata değer katacak

Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, avan projeyi Pendik Belediyesinin hazırladığını, uygulamanın ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını belirterek, meydanın vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını gidermesinin yanında diğer ilçelere de örnek olacağını ifade etti. Başkan Şahin, “Projeyle sahilimiz daha kullanışlı olacak. Çocuklarımız oyun alanlarında güven içerisinde oynayabilecek; sanatseverler sergileri açık havada gezebilecek; spor yapanlar kafelerde ve çay bahçelerinde dinlenebilecek. Tüm bunların yanında meydan, Pendik’e önemli değer katacak.” dedi.




  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113