• BIST 10739.57
  • Altın 2500.459
  • Dolar 32.1992
  • Euro 34.9816
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

PESİAD'ın Onur Konuğu Erol Kaya

PESİAD'ın Onur Konuğu Erol Kaya
Ev sahipliğini Bülent Aydın'ın yaptığı gelenekselleşen Onur Kurulu Kahvaltısı,AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, onur kurulu,yönetim ve denetim kurulu üyeleriyle birlikte PESİAD üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Kahvaltıda ülke gündemiyle ilgili konuşma gerçekleştiren AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Terör Sorunu ve Çözüm Süreciyle 

ilgili görüşlerini paylaştı. 

Kaya," Ülkemizde terörün sonlandırılmasıyla ilgili bir süreç yaşıyoruz. Dünyada İngiltere ve İspanya'nın bu sorunu çözme sürecini incelediğimizde ne derecede zorlu bir yolculuk olduğunu görmekteyiz. Bu sebeple giriştiğimiz bu yolculuk 3 günde nihayete erecek bir süreç değil." Dedi.

Kaya, "Sorun 30 yıllık değil neredeyse bir asırlık bir geçmişi var. Esasında terör hadisesin başlangıç yılı 1984. 1984'ten bugüne 5.500 polis ve asker, 6500 yakın sivil vatandaş,1.500'e yakın korucu şehit oldu 25 bini aşan sayıda da terör örgütü mensubu  hayatını kaybetti. Terör örgütü mensubunun ortalama 3-5 bin arasında olduğunu düşündüğümüzde örgütün 5 kere yok edildiği görülüyor fakat diğer taraftan sorunun ortadan kaldırılmadığı gerçeği de ortadadır." Dedi.

Erol Kaya, "Temel insan haklarıyla getirilen hakların yeniden iadesinin yanında bölgeye ekonomik seferberlik başlattık. Bugün Hakkari Yüksekova'daki Havaalanında bahsediyoruz. Tüm engellemelere rağmen bunları gerçekleştiriyoruz.Ulaşım ve konut seferberliğini gerçekleştirdik. Van Depreminde zarar gören şehri 1 yılda tekrar kurduk."

Milletvekili Kaya, kemikleşmiş sorunun çözülmesiyle ilgili öncelikle Habur sürecinin yaşandığını ancak sürecin provoke edildiğini belirtti. Milletvekili, "Ardından Oslo'yu yaşadık. Bizden önceki hükümetlerin de yaptığı görüşmelerdi bunlar. Bu süreçte maalesef provoke edildi."Dedi.

Kaya, hükümetin bu süreci başarıyla yönetebilmesinin en büyük nedeninin başında terörün iç ve dış finansal kaynakları ve dış ayaklarıyla ilgili önemli adımlar atılmasının geldiğini söyledi.

Şırnak Baskını İyi Değerlendirmek Gerekiyor

İstanbul Milletvekili,  "Yakın geçmişte Şırnak ilimiz teröristlerce basıldı. Evlere silahların dağıtıldığı bir süreç yaşadık. Eğer o bölgede halk desteği olsaydı bugün çok farklı bir manzarayla karşılaşabilirdik.Tüm yaşanmışlıklara rağmen Kürt halkının terörle olan bağını anlamamız açısından Şırnak baskını çok önemli bir göstergedir. Terörle mücadele ve silahla mücadele asla bırakılmayacak. Ancak müzakerede ihmal edilmeyecek. Güvenlik güçlerimiz bu süreçte çok önemli başarılara imza attı. Mağaralardan terör unsurlarının toplandığı önemli başarılar sağlandı."

350 Milyar Dolar Kaybettik

Bu parayla Ülkemizi Yeniden İmar Etmek Mümkündü.

Kaya, "Devlet kendi topraklarını bombalayarak ne silah sanayisini büyüttü ne de bu sorunu 

çözebildi. Tarımdan yoksun kaldı, binlerce şehidimiz oldu.Tüm bu sürecin faturasının 350 milyar dolar 

olduğu söyleniyor. Bu parayla ülkemizi yeniden imar etmek mümkündü. Bu sürecin sonunda kazananın

olmadığını görüyoruz. Ne Türkler ne de Kürtler kazandı .Kazanan bu ülkenin kaybetmesini isteyen güçler olmuştur.Dedi.

2 Günde Çözüm Olmaz

Kaya, "Ağır tramvatik hadiselerin yaşandığı bu sorunu 2 günde çözüleceği beklemesin. Herkesin sabır 

ve feraset sahibi olması gerekiyor. Bu sorunu çözdüğümüzde ülkemizin geleceği noktayı hayal 

etmemiz gerçekten mümkün değil."Dedi.

Kahvaltı, Milletvekili Erol Kaya'nın PESİAD Üyelerinin sorularını yanıtlamasıyla son buldu.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113