• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Örgütün desteği Bekar'a moral verdi

Örgütün desteği Bekar'a moral verdi
Bayram Bekar'a CHP İlçe Örgütünden büyük destek.

Bayram Bekar’a Büyük Destek

4 Ekim Cuma günü Yunus Emre Kültür Merkezinde Bayram Bekar’ın Adaylık Tanıtım Toplantısı 1000’in üzerinde katılımcının olduğu ve partililerin oldukça yoğun ilgisiyle gerçekleşti. 480 koltuğu olan salonun merdivenleri, koridorları ve kapı önü tıka basa dolu olmasının yanında fuaye alanı ve kültür merkezinin giriş kısmı yüzlerce partiliyle doldurulmuştu. Tanıtım toplantısı 19:45’te başladı. 

Programın kemençe ve bağlama dinletisi ile Sarı Zeybek oyununun Atatürk’ün slaytı eşliğinde gerçekleşmesi, katılımcıların hem motivasyonunu artırdı ve hem de duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Salonun Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafları ve video görüntülerine verdiği destek, Cumhuriyetin değerlerine dönük saldırılara verilen bir tepki niteliğindeydi. Müzik dinletisine katılımcılar sık sık sloganlar atarak eşlik etti ve türküler birlikte söylendi. 

Bayram Bekar’ın CHP İl Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemden çalışma arkadaşlarının destek vermek amacıyla toplantıya katıldığı gözlemlendi. Bekar’ın halen yürütmekte olduğu CHP İl Genel Meclisi görevinden gelen meclis üyeleri de büyük oranda toplantıya katılarak desteklerini bildirdiler. CHP İl Genel Meclisi Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, kürsüye davet edildikten sonra yaptığı konuşmada, Bayram Bekar’ın başarılı olmasını dilediğini ve Pendik’e büyük hizmet verebilecek niteliklere sahip olduğunu belirtti: “35 yıldır aktif siyasi yaşantısı içinde, karakteri, çalışkanlığı ve siyasi ahlakı nedeniyle tanımaktan büyük mutluluk duyduğu insanlardan birinin de Bayram Bekar” olduğunu ifade etti. 

HER YER TAKSİM HER YER DİRENİŞ

Programda Bayram Bekar’ın yaptığı çalışmaların derlendiği 30 dakikalık bir slayt gösterisi gerçekleştirildi. Slayt gösterisi ayrıca Taksim Direnişin yurt çapındaki etkilerini de içerdi. KonuklarınTaksim Direnişine destek veren alkışları ve sloganları salona hakim oldu. Slaytta ayrıca “YurtseverAday Bayram Bekar”, “Eşit ve Özgür Bir Pendik İçin Bayram Bekar”, “Gerçek Güç Kalabalık Görünenler Değil, Kalabalığı Yaratanlardır”, “Devrimci Çağdaş Yeni Pendik”, “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam” sloganları yazılı olarak sunuldu ve büyük alkış aldı. En büyük alkışı, slaytın sonunda bulunan Atatürk’ün şu sözü aldı: “Sömürgecilik ve emperyalizm yeryüzünden yok olacak ve yerlerine milletler arasında hiçbir renk, din ve ırk farkı gözetmeyen yeni bir ahenk ve işbirliği çağı hakim olacaktır.”

Halk Müziği sanatçısı Serdar Kemal’in Aşık Mahsuni’den çalıp söylediği “Amerika Katil” şarkısı, tüm salondan büyük destek gördü. Salonun politik olgunluğunun ve yurtsever çizgisinin bir göstergesi olarak akıllara kazınan bu görüntü, Bayram Bekar’ın kampanyasına da uygun sol bir portrenin izdüşümü olarak değerlendirildi. 

Bayram Bekar, kürsüye konuşmasını yapmak için çağırıldığında dakikalarca ayakta alkışlandı. Kalabalığın coşkusunun son derece yüksek olduğu toplantıda Bekar, Pendik Belediyesine 1 Nisan’da Altı Oklu bayrağı dikeceklerini söylediğinde “Pendik’e Nisan’da Bayram Gelecek” sloganları atıldı. 

TAŞERONLUĞA SON VERECEĞİM

Taşeronluk sistemini kaldıracaklarını, yalnızca bu sistemin Pendiklilere senede 12 milyon, 5 yılda ise 60 milyon TL zarar verdiğini belirtti. Bu paranın emekçilerinin alın terinin bir sömürüsü olduğuna işaret eden Bekar, aracılar vasıtasıyla “hizmet alımını” sonlandıracaklarını ve dolayısıyla da taşeronluk sistemini kaldıracaklarını belirtti. 

20 yıla yakın bir zamandır Pendik’i yöneten anlayışın tapu-imar sorunlarını çözmediğini, Pendiklilerin bu konuda çok mağdur olduklarını, her seçim döneminde mevcut yönetimce kandırıldıklarını, benzer sorunları olan CHP’li belediyelerin bu sorunu vatandaşın lehine çözdüğünü örneklerle açıklayan Bayram Bekar, Pendik’te iktidar olmaları halinde yurttaşların sorunlarını onların yararına çözeceklerini belirtti.

Konuşması sırasında Türkiye’nin politik tahlilini yapan Bekar, ülkenin bir açık hava hapishanesine dönüştüğünü, yurtseverlerin-cumhuriyetçilerin hapislere atıldığını, işlerinden atıldığını, solculara dönük tam bir tecrit politikasının yürütüldüğünü belirtti. AKP iktidarının Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren ABD politikalarına hizmet ettiğini ve emperyalizmle işbirlikçilik yaptığının altını çizen Bekar, Taksim şehitlerinin kendi onurları olduğunu ifade etti. Katılımcıların bu sırada “Her Yer Taksim Her Yer Direniş” sloganı atmasıyla salonun tamamına hakim olan protest siyaset tekrar ortaya çıkmış oldu.

Pendik’teki adayın mutlaka eğilim yoklamasıyla belirlenmesi gerektiğinin altını çizen Bayram Bekar, kendilerinin birinci çıkmaları halinde sandığın eğilimine sonuna kadar sahip çıkacaklarını, bir başka aday adayının gerisinde kalmaları durumunda da var güçleriyle destek olacaklarını belirtti. Eğilim yoklaması talebi salondan büyük destek gördü. 

ÖRÜT YUNUS EMRE DEYDİ

Sayısız İl Başkan Yardımcısının ve İl Genel Meclisi üyesinin katıldığı toplantıya, Mahalle Muhtarları, Demokratik Kitle Örgütlerinin Temsilcileri, Köy Derneklerinin Yöneticileri, Kültür ve Sanat Derneklerinin Temsilcileri ile hem CHP Pendik İlçe Yöneticileri ve hem de çevre ilçelerin başkan ve yöneticileri katılarak desteklerini belirttiler. 

Bekar’ın konuşmasından sonra sahneye davet edilen İl Yöneticileri ve İl Genel Meclis üyeleriyle birlik ve beraberlik görüntüsü verilmesi, yakın zamanda çalışma arkadaşları olan Bayram Bekar’a il yönetiminin doğrudan verilmiş desteği olarak değerlendirildi. 

Bayram Bekar’ın adaylık tanıtım toplantısı, diğer aday adayı toplantılarıyla kıyaslandığında Pendik’te yapılmış en büyük, katılımcı açısından en kalabalık ve organizasyon açısından en titiz çalışma olarak öne çıkmaktadır. 

Yapılan organizasyonun iyi bir ekip çalışması olarak planlanması, mahallelerde kampanyaya destek olan çok güçlü isimlerin olması, Belediye Meclis Grubunun en aktif üyelerinin Bekar’ın adaylığını doğrudan ve açıktan destekliyor olması ve sol-yurtsever-cumhuriyetçi söylemleriyle Bayram Bekar yalnızca adaylık sürecine değil belediye başkanlığına da hazır bir görüntü vermektedir.





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113