• BIST 10173.42
  • Altın 2440.899
  • Dolar 32.27
  • Euro 34.9283
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Ölmeye ölmeye geldik düşündürücü

Ölmeye ölmeye geldik düşündürücü
Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu, Pendik'te çözüm ve barış süreciyle ilgili olarak sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle Yunus Emre Kültür Merkezi'nde bir araya geldi. Toplantıya, grup başkanı Arıboğan ile üyelerden Levent Korkut, Mustafa

Pendik Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen, Akil İnsanlar Marmara Grubu Pendik Toplantısı, yoğun protestolar yüzünden iki saat gecikmeli başladı.

KÜRSÜYÜ İŞGAL ETTİLER

Toplantının başında Yunus Emre Kültür Merkezi'nin önüne gelen Türkiye Gençlik Birliği üyelerinin de aralarında bulunduğu bir grup, Türk bayrağı açıp sloganlar atarak protestoda bulundu.Protestocular, kültür merkezinin önündeki polislerin engellemelerine rağmen toplantının yapıldığı salona kadar girdi. Bu sırada içeride bulunan bir grup da protestoculara katıldı.

Akil insanların konuşma yapacağı kürsüyü işgal eden protestocular ile polisler ve salondaki vatandaşlar arasında arbede yaşandı.

Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri salon kapısında barikat oluşturarak olayları yatıştırmaya çalıştı. Olayların sürmesi üzerine toplantıya ara verildi. Salon polis tarafından boşaltıldı.

Polis ekipleri, uyarılara rağmen dağılmayarak dışarıda protestoyu sürdüren gruba tazyikli suyla müdahale etti.

DERTLEŞMEYE GELDİK

Protestolar nedeniyle toplantının başlaması uzarken Akil İnsanlar Grubu Marmara Bölge Başkanı  Deniz Ülke Arıboğan, medya mensuplarıyla bir araya geldi.  Arıboğan, gazetecilere şu açıklamada bulundu:"Marmara Bölgesi Akil Heyeti olarak sivil toplum kuruluşlarının daveti üzerine toplantımızı yapmak için buraya geldik. Hedefimiz, aslında toplumla dertleşmek ve bir istişare kültürü oluşturmak. Süreçten ortaya çıkan temel endişeleri ve kaygıları rapor ederek siyasi partilere, Meclise ve Hükümete aktarabilmek. Barış süreci, arkasından da bir anayasa süreci söz konusu olacak. Ondan sonra ciddi bir restorasyon sürecine gireceğimizi düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte bizim için rehber olacak bir çalışma yapıyoruz."

Arıboğan, heyet olarak bu tür protestoları beklediklerini kaydederek, "Bugün buradaki şartlar, örgütlü bir grubun içeride bulunması ve konuşma şartları oluşturmaması nedeniyle pek mümkün olamadı. Protesto demokratik bir haktır. Ancak protesto hakkı başka insanların ifade özgürlüğünün önüne engel olamaz. İnsanların konuşmasına engel olan, bir toplantının yapılmasını önleyen tavır hiçbir zaman demokratik haklar içerisinde değerlendirilemez" şeklinde konuştu.

Toplantıda protestoda bulunanların örgütlü olduğunu yineleyen Arıboğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizi üzen başka bir durum ise 'Ölmeye, ölmeye geldik' diyen bir grubun da yer alması. Amacımız, toplumdaki gerilimi azaltmak. Biz gezmeye devam edeceğiz. Bir milletvekili bizim için 'mayın eşeği' tabirini kullanmış. Bu doğrudur, biz gönüllü mayın eşekliği yapmaya hazırız. Mayınlı araziye bilerek, gönüllü olarak giriyoruz. Gövdemizi mayınlı araziye atıyoruz ki, arkamızdaki halkımız arazide güvenli yürüsün. Bu mayınlı yolu her türlü protestoya rağmen geçeceğiz. Bir gün o mayın döşeyenler de derslerini alır ve mayın döşemekten vazgeçerler."

 Basın Toplantısına Kaymakam Cafer Odabaş, Belediye Başkanı Kenan Şahin ve PESİAD Başkanı Ahmet Cin'de katıldı. Ahmet Cin, yaptığı konuşmada Akil İnsanlar'dan özür dilerken, " Bu insanlar bizim misafirlerimiz. Kendilerine ciddi bir saygısızlık yapıldı. Protestoları anlayabiliyoruz ancak başkalarının bilgi alma, dinleme hakkını gasp etmek doğru bir davranış değil. Toplantıyı her ne pahasına olursa olsun yapacağız."dedi.

HUZUR BOZMAYA KİMSENİN HAKKI OLAMAZ

Pendik Belediye Başkanı Kenan şahin'de yaptığı konuşmada, " Çirkinliklere, seviyesiz protestolara ve saygısızlığa cevap vermediysek bu bizim edebimizdendir. Ancak bir yere kadar müsamaha gösteririz. Bu kendini bilmezler, hadlerini aşarlarsa, güvenlik güçleri de gerekeni yapar. Huzuru bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Her şeyden önce misafirlere karşı saygısızlık yapılmıştır. Slogan atarak, hakaret ederek bir yere varılamayacağını hala öğrenemeyenler var. Cahilane bir tutum içerisinde olanlar var. İlçemde düzenlenen bu toplantıyı engellemeye kimsenin gücü yetmeyecek. Biz toplantımızı gecikmeli de olsa gerçekleştireceğiz."

Şahin'in konuşmasından sonra akil insanlar salona alkışlar eşliğinde girdiler ve program başladı.

 












  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113