• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 22 °C

Lider ülkenin cumhurbaşkanı

Lider ülkenin cumhurbaşkanı
AK Parti Pendik İlçe Başkanı Turgay Kılıç, seçmenin 10 Ağustos'ta Türkiye'nin lider ülke vasfına uygun bir cumhurbaşkanı seçeceğini söyledi.

Turgay Kılıç, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu. Teşkilat olarak seçimler için start verdiklerine dikkat çeken Kılıç, " 10 Ağustos tarihi ülkemiz için tarihi bir öneme sahip. Millet olarak ilk kez devlet başkanımızı seçeceğiz. Türkiye'nin lider ülke vasfına uygun bir cumhurbaşkanı seçeceğiz. Cumhurbaşkanı adaylarına bakıldığında bu vasfa uygun tek bir isim görüyoruz.  Son 12 yılda Türkiye'ye yaptıkları, ortada olan bir isim.  Bu isim Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan başkası değil. Başbakanlığı döneminde ülkemize kazandırdıklarıyla  Türkiye bugün lider ülke olma yolunda hızla ilerliyor."dedi.

Türkiye'nin ikinci çatı adayı dönemini yaşadığını vurgulayan AK Parti İlçe başkanı Kılıç, "2000 yılında ilk çatı adayı denemesi gerçekleşti. O zamanki çatı adayı Ahmet Necdet Sezer'i kimse tanımıyordu. Ancak birileri o dönemin başbakanı Bülent Ecevit'in kulağına fısıldadı. Ecevit'te ortakları Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz'ı ikna etti ve ortaya ilk çatı adayı çıktı. 7 yıldan fazla cumhurbaşkanlığı makamında kaldı. Sadece 3 kez yurt dışı gezi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı makamını noter makamına çevirdi. Bugünkü senaryoda o günkünden farklı değildir. O gün Sezer'i kim dikta etmişse bugünde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aynı odak dikta etmiştir. İhsanoğlu'nu ne Kılıçtaroğlu, ne de Devlet Bahçeli'nin tanıdığına inanmıyorum. Yani çatı daha kurulmadan çökmüştür."dedi.

Pendik'te yoğun bir şekilde seçimlere hazırlandıklarının da altını çizen Turgay Kılıç, " Tüm teşkilat sahadayız. Mahalle yönetimlerimiz, sandık müşahitlerimizle seçmenlerimize ulaşıyoruz. Büyük bir teveccüh gördüğümüzü söyleyebilirim. Henüz ilçe bazında bir araştırma yaptırmadık ama yüzde 63'ün üzerinde oy alacağımızı tahmin ediyorum. CHP'den, MHP'den, HDP'den ve diğer partilerden de oy alacağız."diye konuştu.

HABER:YAŞAR ŞİMŞEK


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113