• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Kentsel Dönüşüm Halkla birlikte yapılmalı

Kentsel Dönüşüm Halkla birlikte yapılmalı
Cumhuriyet Halk Partisi Pendik Belediye Başkan Aday Adayı Abidin Ekren, gelişmiş ülkelerde kentsel dönüşümün halkla birlikte yapıldığını söyledi.

Toplantıda artık  CHP tabanının harekete geçtiğini görmekten mutlu olduğunu dile getiren Ekren, gittikleri her mahallede seçimin  önemini vurgulamaya  devam ediyor. '' Akp yorgun, Akp bezgin'' diyen Ekren, ''Yoruldukça hata yapıyorlar, artık kendilerine oy veren halka bile zarar vermeye başladılar.  Kentsel Dönüşümle başınızı soktuğunuz eviniz bile elinizden gidebilir'' diyor.

Kentsel Dönüşüm Projelerinin Gelişmiş ülkelerde halkla birlikte oluşturulduğuna dikkat çeken Ekren, kentin yenilenmesi ve güzelleşmesi için o bölgede yaşayan insanların fikirlerinin alındığını, yine o bölgenin ihtiyaçlarının orada yaşayan vatandaşlara danışılarak tespit edildiğini belirten ekren,  gerçek amacın vatandaşın yaşam kalitesini yükseltmek olması gerekliliğini vurguluyor.

  ''Kentsel Dönüşüm gibi büyük projeler hayata geçirilmeden önce konunun uzmanları Mimarlar, Mühendisler, çevre ve doğa bilimciler,  sivil toplum örgütleri gibi konuyla birebir bağlantılı organların ortak kararlarına göre hareket edilmeli'' diyen Ekren, ''Bize şimdiye kadar bu   konuda fikrinizi soran oldu mu?'' diye de mahalleliye sordu.. ''Belediye başkanı Halkın ve Kentin ufkunu açmak için  vardır ve biz bu hizmet anlayışıyla geliyoruz, kimseyi ayırmadan, kayırmadan hizmet verecegiz '' diyerek bu konudaki hassasiyetini dile getiriyor.

    Çamçeşme Sembol kıraathanesindeki  Toplantıda ,''Ben hesap uzmanıyım, gelirleri ve giderleri hesaplamak benim işim. Belediyenin gelirlerini Pendik halkının refah ve yaşam kalitesini yükseltecek projeler için yönlendirecegiz. Eşit ve adaletli olacağız. Biz yaşamımızda ne bir kuruş kul hakkı yedik ne de yedirdik, kamuya ait olan herşeyi bütün Pendiklilerin ortak kullanımına sunacak ve eşit yararlanmalarını sağlayacağız bu olmazsa olmazımız.'' dedi.  

625 bin nüfuslu Pendik'i İstanbul'un en gözde İlçesi yapma hedefiyle yola çıktıklarını, bu konuda da tam donanımlı ve hazırlıklı olduklarını belirten Abidin Ekren, ''Eğer Aday  olursam  CHP  Pendik'te  büyük farkla seçimi kazanacak, biz buna inanıyoruz  '' diyerek, iddiasını ortaya kokuyor.  Konuşmasının sonunda her zaman ki gibi katılımcıların sorunlarını dinleyen Abidin Ekren, Çamçeşme Mahallesi'nde geniş katılımlı bir toplantı düzenleyen mahalle birim başkanı Hüsnü Topçu ve katılan herkese teşekkür ederek geç saatlerde  mahalleden ayrıldı.

 



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113