• BIST 10319.96
  • Altın 2465.915
  • Dolar 32.2447
  • Euro 35.0774
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Kaya, kongreden güçlenerek çıkacağız

Kaya, kongreden güçlenerek çıkacağız
Kongrelerin AK Parti için istişare müessesesinin taçlandığı şölen olduğunu söyleyen AK Parti Pendik İlçe Başkan Adayı Murat Kaya, " 16 Kasım'daki kongremiz şölen havasında geçecektir. Partimiz kongreden daha da güçlenerek çıkacaktır."dedi.

AK Parti Pendik İlçe Başkan Adayı Murat Kaya ile kongre sürecini konuştuk. Kendisiyle bir söyleşi gerçekleştirdik. Sorularımıza içtenlikle cevap veren Kaya, AK Parti'deki kongrelerin yenilenme süreçleri olduğunu, her kongre sonrası partinin daha da güçlendiğini vurguladı.

- 16 Kasım'da ilçe kongresi var, çok sayıda isim aday olmak için mücadele ediyor. Pendik'te ilk kez bu kadar fazla isim adaylık açıklaması yaptı. Bu konuda neler söylersiniz?

"Diğer partilerin genel merkez kongreleriyle partimizin ilçe kongreleri demokratik olgunluk açısından mukayese dahi edilmez. Bizde kongreler bir yenilenme ve tazelenme vesilesidir. İnşallah önümüzde ki 16 kasım kongresinde de teşkilatımız daha güçlenerek 2023 vizyonuna Pendik olarak üzerine düşen mesuliyeti yerine getirecek kadroları seçecektir. Bugüne kadar adaylığını açıklayan biz ve diğer kardeşlerimiz demokratik bir olgunluk icerisinde Ak Parti'nin vakaretine uygun bir şekilde hareket ettik. Sürecin bu şekilde de neticelenecegini umuyorum."

- Aday belirleme noktasında bir temayül yapıldı ve üç isim İl Başkanlığına davet edildi.

"Malum biliyorsunuz teşkilatımızda bir temayül yapıldı ve il teşkilatımız temayülden çıkan sonuçlar doğrultusunda üç arkadaşımızı il başkanımızla mülakat için davet etti. Il teşkilatımızın arzusu güçlü bir yönetim oluşturmak adına en uygun ismi bulmak ve bu isim etrafında teşklatımızın kenetlenmesini sağlamak. Bu noktada bizlere de önemli bir misyon düsüyor. Il teşkilatımızın kanaatini daha sağlıklı oluşturabilmesi açısından bize önemli bir vazife düştüğünü düsünüyorum. İle çagrılan kardeslerimizin hepsi gerçekten teskilatımızın yetiştirdiği önemli ve değerli isimler. Hepsi de ilçe baskanlıgını yapabilecek kabiliyet ve liyakattadırlar. Fakat neticeden bir kardeşimiz bu onurlu vazifeyi devralacak."

- Erkan Gül, Serkan Kaya ve Salih Varlıbaş'ın İl Başkanlığı'na davet edildiğini biliyoruz. Sizce kimin şansı daha fazla?

"Ben bu kardeşimizin çağrılan isimler arasında Erkan Gül olduğunu düsünüyorum. Bunun sebebi bu kardeşimizin genç olması sebebiyle teşkilatımıza katacağı dinamizimdir. Elbette tecrübe ve yaş önemlidir fakat kendsinin tecrübeye ve büyükleriyle istişareye önem veren biri olduğunu yakinen bildiğim için bu konuda bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Diğer aday kardeşlerimiz de çok değerli ve liyakatlı arkadaşlar fakat her ikisi de bir önceki dönemde yönetimde görev yapıyorlar ve hala görevleri devam ediyor."

- Geçmişte bazı kırgınlıklar ve küskünlükler yaşandı, aynı durum bu kongre sürecinde de yaşanır mı?

"Pendik'te doğal olarak geçmis kongrelerde küskünlükler ve kırgınlıklar yasanmış olabilir. Ve bu sorunlar teskilatımızın enerjisini alabiliyor. Zaman zaman bu sebeple rekabetlerin tarafı olmamış ve nötr bir alanda duran bir adayın Pendik'te güzel bir süreç başlatacağına inanıyorum, bu kişinin de Erkan Gül Kardeşim olduğunu düşünüyorum. Neticede bu bir makam ve mevkii yarışı değil hayırda yarışma heyecanıdır. Bu hayırlı hizmeti en doğru isimin yüklenmesi hepimizin  müşterek temennisidir. İnşallah sürecin şehrimiz ve partimiz açısından hayırlara vesile olmasın niyaz ediyoruz."

Kongre sürecinin hayırlı olmasını diliyoruz. Her şeyden önce ilçemize ve bölgemize faydalı olmasını temenni ediyoruz. Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ediyoruz.



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113