• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Kavakpınar baz istasyonlarına savaş

Kavakpınar baz istasyonlarına savaş
Kavakpınar Mahalle sakinleri, kaçak baz istasyonlarına karşı mücadelesini sürdürüyor.

Pendik Kavakpınar Mahallesi Tepebaşı Cami önünde bulunan çocuk parkının  içine kurulan baz istasyonuna, mahalleli isya etti. 30 mart yerel seçimlerinde mahalleye yeni seçilen muhtar İrfan Çiftçi öncülüğünde harekete geçen vatandaşlar, baz isyanına büyük tepki gösterdi.

Kavakpınarlılar mahalle muharı, sivil topluk örgütleri, cami cemaati ve vatandaşların da katıldığı eylemde yasalara aykırı olarak kurulan baz istasyonlarına geçit vermeyeceklerini belirtttiler. Baz istasyonlarının hangi koşullarda nerelerde kurulacağına ilişkin yasal düzenlemelere dikkat çeken mahalleliler, " Kaçak olarak kurulan baz istasyonlarına geçit vermeyeceğiz.” Dediler.

KANSER VAKALARI ARTTI

Kanser vakalarında son aylarda önemli bir artış olduğuna vurgu yapan mahalleliler, "Baz istasyonları yüzünden mahallemizde sıkça kanser vakaları görülmekte, kalp hastalarının saysı gün geçtekçe artmaktadır. Hatta bir mahalle sakinimiz kendi binasına kurdurduğu baz istasyonu yüzünde bu elim hastalığa yakalandı. Bu olaylara göz yummamız  asla söz konusu olamaz." uyarısında bulundular.

AĞAÇLAR DA KURUDU

Kavakpınar Mahalle Muhtarı İrfan Çiftçi, "GSM şirketleri maliyeti düşük tutmak amacıyla baz istasyonları kurmak istiyorlar. Bunu gerçekleştirirken de özellikle gözden uzak bölgeleri tercih ediyorlar. Mahallemizde bu tür çalışmaların yapıldığını gördüğünüz taktirde lütfen bizi arayın, hemen müdahale edelim. Halk sağlığını tehdit eden ve izinsiz  kurulan baz istasyonlarına artık  geçit vermeyeceğiz.” diye konuştu.

İrfan Çiftçi, "Baz istasyonları vatandaşın sağlığını tehdit etmekle birlikte park alanında bulunan ağaçları da kurutuyor. Hani insanlara zararı yoktu? Buyurun bakın, bu ağaçlar neden şimdiden kuruyor? Baz istasyonlarının zararlı olduğuna delil işte bu kuruyan ağaçlardır." dedi.

HABER: YAŞAR ŞİMŞEK








  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113