• BIST 10055.98
  • Altın 2424.227
  • Dolar 32.2325
  • Euro 34.7706
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

İstanbul'un suyu ne kadar yetecek

İstanbul'un suyu ne kadar yetecek
AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, İstanbul'da 110 günlük su kaldığını söyledi.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya, PESİAD'ın geleneksel "Yılın Enleri" programında önemli açıklamalarda bulundu.

SOMA'DA YÜREĞİMİZ YANDI

Soma'da iki gün geçirdiğini söyleyen milletvekili Kaya, hayatının en zor günlerini yaşadığını söyledi. Erol Kaya, "Soma'da yüreğimiz yandı. Memurlarımız 15-20 gün önce denetim yapmıştı. Mevzuat ve genelgeler maalesef insanlarımızı korumada yeterli olmuyor. Ahlakı ve vicdanı ihmal etmememiz gerekiyor. Bu ihmaller yüzünden, işverinin ihmalleri yüzünden 301 canı orada şehit verdik. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Üzüntümüz çok büyüktür. İnşaallah toplum olarak bundan ders alırız ve bir daha böylesine büyük acılar yaşamayız."dedi.

İki yüzlü dünyayla karşı karşıya olduklarına da dikkat çeken Kaya, "Almanya kendi ülkesindeki madenlerde her türlü tedbiri alıyor. Aynı ülkenin Afrika'da üretim yaptığı madenlerde ise durum içler acısı. Buradaki madenlerde en ilkel şartlarda üretim gerçekleştiriyorlar."diye konuştu.

SU SORUNU YAŞANMAYACAK

Türkiye'de önemli bir kuraklık yaşandığına da vurgu yapan Erol Kaya, Türkiye'nin su fakiri bir ülke olduğunu söyledi. Ülkede her yedi yılda bir kuraklık yaşandığını, 20 yılda bir de ağır kuraklık yaşandığını söyleyen İstanbul milletvekili, " Türkiye'de her yedi yılda bir kuraklık yaşanıyor. 20 yılda bir de ağır kuraklık yaşıyoruz. 2013'te İstanbul'daki barajların doluluk oranı yüzde 91 olarak tespit edildi. 2014'te ise doluluk oranı yüzde 27. Hiç yağmur yağmasa bile ekim ayına kadar yetecek suyumuz var. Devletimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanlığımız bu konuda ciddi tedbirler aldı. Melen'den hergün 630 bin metreküp su basıyoruz. Suya ve sulamaya yönelik ülke genelinde 1.700 tesis yaptık. İSKİ, muhtelif yerlerde kuyular açtı. Allah'ın izniyle hiç bir sorun yaşamayacağız."dedi.

TASARRUF YAPALIM

Su tasarrufuna da dikkat çeken TBMM Çevre Komisyonu başkanı, " Su tasarrufu yapmalıyız. Belediyeler bu konunun üzerine ivedilikle gitmeli. Kullanma suyunda ve tarımsal sulamada gereken tedbirleri almalıyız."şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Kaya, Yalova ve Ağrı'da yapılacak olan seçimlerin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir test olacağının altını çizdi.

MİLLET İLK KEZ BAŞKANINI SEÇECEK

Türk milletinin 5 bin yıllık tarihinde ilk defa bir devlet başkanı seçeceğine dikkat çeken Kaya, " Bu millet ilk kez kendi başkanını seçecek. Beş bin yıllık geçmişi olan bu millet, 10 Ağustos'ta devlet başkanını belirleyecek. Bu ülkemiz için önemli bir milat, önemli bir sıçrama taşıdır. Herkes bu gerçeğin bilincinde olmalıdır. Ülkemizi daha aydınlık günlere taşıyacağız. Yarınlar için, gelecek nesiller için ümidimiz çok. Türkiye'de çok güzel işler yapılıyor. Bu millet tarih sahnesindeki güçlü yerini yeniden alıyor." dedi.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113