• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

İstanbul?un Parlayan Yıldızı

İstanbul?un Parlayan Yıldızı
İstanbul?un adeta parlayan yıldızı konumuna gelen Pendik Ömer Çam Anadolu İmam-Hatip Lisesi hızla yükselişine devam ediyor.

              Pendik Anadolu İmam-Hatip Lisesinin şubesi olarak hizmet verirken 2012-2013 Öğretim yılından itibaren müstakil bir okul olup, Ömer Çam Anadolu İmam-Hatip Lisesi adını aldı. Kısa sürede verdiği kaliteli eğitim ve hizmet üretimi ile dikkatleri üzerine çekmektedir.

Adeta Beş Yıldızlı Otel gibi hizmet sunan okul idaresi kayıt döneminde de farklılığını ortaya koymaktadır. Kayıt günlerinde gidip gözlemlediğimiz okul yönetimi gelen veli ve öğrencileri kapıda karşılıyor. Gerekli rehberlik hizmetlerini sunarak öğrenci ve velilere ikramlarda bulunuyor.

Kayıt Olan Her Öğrenciye Hediyeler Veriliyor

 Okul Müdürü İhsan Erkul her bir veli ve öğrenci ile bire bir ilgilenip okulun tanıtımını yapıyor. Onlarla sıcak muhabbetler yapıp öğrencileri kucaklayarak bir de hediye paketi takdim ediyor. Hediye paketinde; Kur’an-ı Kerim Meali, İslâm İlmihali, Peygamberimizin hayatı, okulun bastırdığı âyet-i kerimeler kitapçığı, okul tanıtım broşürü ve küçük hediyelerden oluşuyor. Daha öğrenci okula ayak basmadan küçük bir kütüphanenin temelini atmış oluyor. Bu sıcak ilgi karşısında veliler de memnun olarak okuldan ayrılıyor.

Duyuru Gazetesi olarak bizim bulunduğumuz sırada okula kayıt yaptıran veliler arasında Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Atilla İpek te vardı. Atilla bey de oğlu Mahmut Samiyi kayıt ettirerek okul müdürü İhsan Erkulla hatıra fotoğrafı çektirenler arasında yer aldı.

Mezun 32 öğrenciden 17’si 4 Yıllık Fakülte kazandı

Okul Müdürü İhsan Erkul Ömer Çam İmam-Hatip Lisesi ile ilgili şu bilgileri verdi;

            Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi 23.03.2012 tarihinde açıldı. Pendik Anadolu İmam Hatip Lisesinin Esenyalı Mahallesindeki ek binasında hizmete başlayan okulumuz bir proje okulu olarak planlandı. Anadolu Lisesi puanıyla kayıt yaptırılabilen okulumuz sadece erkek öğrenci kabul etmektedir.

                D – 100 karayolunun hemen üstünde, tren yoluna çok yakın ulaşım sorunu olmayan ve geniş güzel bir bahçe içerisinde bulunan okulda yatılı okumak isteyen öğrencilerimiz için 140 yatak kapasiteli parasız yatılı devlet yurdu hizmet vermektedir.

2013-2014 Öğretim Yılında 204 yeni kayıt alacağız. Sadece Anadolu bölümü olduğundan OYP (Ortaöğretim Yerleştirme Puanı) na göre kayıt yapıyoruz. Geçen yıl 376 öğrencimiz vardı. Bunlardan 32 öğrencimiz mezun oldu. Yeni kayıt yapacak öğrencilerimizle beraber bu yıl toplam öğrenci sayımız 547 olacak. Okullardaki öğrenci yoğunluğu düşünüldüğünde okulumuz öğrenci sayısıyla gayet sakin bir okul durumundadır.

Mezun olan 32 öğrencimizden 17 tanesi 4 yıllık fakülteyi kazandı. İlk yıl üniversite başarımız %53.  Sınavsız geçiş hakkından istifade edip 2 yıllık ilahiyata gidenler bu sayıya dahil değil. 100 kişilik devlet parasız yurdumuz var. Okulumuzu kazanan her öğrenci şartları tuttuğu takdirde ve kontenjan ölçüsünde buradan istifade etme şansına sahip. Geçen yıl 60 öğrencimiz pansiyonda kalıyordu. Bu yıl 40 öğrenci daha pansiyona alınacak.

Kadrolu öğretmen sayımız 35 tir. Öğretmen eksiğimiz yok. Bu öğretmenlerden 11 tanesi İHL meslek dersi branşında, 23 tanesi ise kültür dersleri branşında. Her branş’ın öğretmeni mevcut.  

Okulumuz fiziki imkânlar bakımından tamdır. Bir okulda bulunması gereken tüm imkânlar okulumuzda mevcuttur. 14 dönüm arazi içinde kurulan okulumuzda yeşil-ağaçlı bir bahçe, içerisinde her türlü spor aktivitelerinin yapıldığı bir spor salonu, ayrıca okul bahçesinde basket ve futbol sahaları vardır. Okul içinde yemekhane, zengin bir kütüphane, geniş konferans salonu, fizik kimya laboratuarları ile bölgemizde tercih edilen bir okul olma hedefindedir. Ayrıca okul öğrencilerinin kullanımına tahsis edilen ve içinde modern spor aletlerinin bulunduğu, sıcak su imkânının olduğu bir spor salonu da bulunmaktadır.

Okulumuz öğrenci ve veli memnuniyeti esası üzerine bir yönetim anlayışını benimsemiştir. Bu sebeple her yıl kayıt döneminde gündeme gelen problemler okulumuzda yaşanmamaktadır. Gelen velilerimize soğuk sıcak içecekler ikram ediliyor. Görevliler ilgili evrakları doldurma konusunda velimize yardımcı oluyorlar. Kayıt işlemleri 1-2 dk. içinde bitiriliyor. Ayrıca okulu kazanan her öğrenci için hazırlanan hediye çantası öğrenciye takdim edilerek uğurlanıyor.










  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113