• BIST 9645.02
  • Altın 2414.245
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8071
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

İnsanı Yaşat ki devlet yaşasın!

Ümit Kahyaoğlu

Osmanlı İmparatorluğu'nun manevi kurucusu Şeyh Edebali'nin Osman Bey'e meşhur nasihatında geçen; "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" sözü oldukça ehemniyetli ve bir o kadar da manidardır. İnsan eşref-i mahlukattır, Allah indinde oldukça değerli bir varlıktır.

Şeyh Edebali'nın deyimiyle insan yaşayacak ki, devlette yaşasın, dimdik ayakta dursun, gücüne güç katsın ve tarih yazsın. Mazlumlara ümit olsun, zalimlerin karşısında dimdik durabilsin.

Günümüz Türkiyesi'nde, daha doğru ifadeyle Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Türkiye'de Edibali'nin o meşhur sözü ve nasihati hayat buluyor.

Eskiden hastanede tedavi ücretini ödeyecek parası olmayan insanlar rehin tutulur, senet imzalatılırdı. Tedavileri bittiği halde ücretini ödeyemedikleri için günlerce hastanede bekletilirlerdi.

Şimdi ki Türkiye'de ise devlet bir vatandaşı için 5 bin 500- 6 bin kilometre uzaklıktaki Bişkek'e ambulans uçak gönderiyor ve ülkeye getiriyor.

Bu duyguyu yakın zamanda şahsımda yaşadığı için ayrı bir anlam ifade ediyor ve devletimizin büyüklüğü karşısında duygulanmadan yapamıyorum.

Gazetemizin yazarlarından edebiyatçı, Pendik, Tuzla ve Kartal'daki liselerde uzun yıllar edebiyat öğretmenliği yaptıktan sonra, YÖK'ün görevlendirmesiyle Kırgız-Türk Üniversitesi'nde çalışmaya başlayan dostumuz Burhanettin Çakıcı'nın hastalığı sürecinde devletimizin büyüklüğüne bir kez daha şahitlik ettik.

Burhanettin Çakıcı, 15 Temmuz çarşamba günü o malum illete kakalandığını, durumunun kritik olduğunu ve Türkiye'ye gelmek istediğini mesaj yoluyla şahsıma bildirdi. Bizde oldukça üzüldük ve konuyu duyurmak için derhal internet sitemizde haber yaptık ve sosyal medya hesaplarımızda paylaştık. Bizim gibi sağolsunlar bir çok gazeteci arkadaşımız da haber yaptılar.

Haberimizi sosyal medya hesabımızda paylaşır paylaşmaz, AK Parti İstanbul Milletvekili Sayın Osman Boyraz, şahsımla iletişime geçti. "Hocamızın durumuyla ilgili bilgi alabilir miyim" dedi. Bizde Çakıcı'nın sağlık durumuyla ilgili bilgileri kendisiyle paylaştık.

Bir kaç dakika sonra dönüş yapan Osman Boyraz,  konuyu Sağlık Bakan Yardımcısına ilettiğini ve gerekenleri söylediği bilgisini verdi. Süreci başından sonuna kadar titizlikle takip eden AK Parti İstanbul Milletvekili Boyraz, akşam saatlerinde bir kez daha bizi aradı ve hastanın ambülans uçakla Türkiye'ye getirileceği bilgisini paylaştı.

Sayın Osman Boyraz ile daha önce hiç bir hukukumuz ve tanışıklığımız yok. Sadece kendisini toplantılarda görmüşlüğüm ve konuşmalarını dinlemişliğim vardır.

Bu süreç vesilesiyle şahsını tanıma imkanı bulmuş oldum, iyiki de tanımışım. Ne kadar teşekkür etsem, hassasiyeti için ne kadar mutlu olduğumu ifade etsem inanın kifayetsiz kalır. Kendi yakını gurbet ellerde hastalığa yakalanmış gibi hocamıza ilgi ve alaka göstermesi son derece memnuniyet verici ve övgüyü her türlüsüyle hak ediyor.

Yine bu süreç zarfında ilgi ve alakasını esirgemeyen AK Parti Pendik İlçe Başkanı Rüstem Kabil'e, Yozgat Bozok Üniversitesi Dekanlarından Prof.Dr. Zafer Gönülalan'a, Manas Üniversitesi Öğretim Görevlisi Muhittin Gümüş'e, medya mensuplarına ve tüm  dostlarımıza teşekkürü borç biliyorum.

Ne mutlu bize ki, vatandandaşına değer veren, devleti yaşatmak için insanını yaşatan bir devletimiz var.

Bu yazı toplam 3195 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113