• BIST 10015.99
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

İki güde 6 mahallede toplantı

İki güde 6 mahallede toplantı
Bayram Bekar CHP Pendik Belediye Başkan Aday Adaylığı çalışmaları kapsamında örgütüyle buluşmaya devam ediyor. 30 Ekin Çarşamba Sülüntepe, Ertuğrulgazi, Ramazanoğlu, Şeyhli mahallelerindeki partilileriyle ve hemen ardından Perşembe günü de

Bayram Bekar’dan İki Gün İçinde 6 Mahalle Toplantısı

İki gün içinde toplam altı mahallede partilileriyle buluşan Bayram Bekar, adaylığın mutlaka örgütün oluruyla gerçekleşmesi gerektiğinin altını çizdi. Bekar çalışmaları için; küçük bir çekirdekten, her geçen gün hacimce genişleyen büyük bir kadro hareketine dönüştüklerini, birkaç arkadaşla birlikte çıktıkları yolda Pendik örgütünün büyük ilgisiyle buluştuklarını ve örgütün insiyatifini çok önemsediklerini belirtti.

Çarşamba günü Sülüntepe, Ertuğrulgazi, Şeyhli ve Ramazanoğlu’ndan gelen 250’yi aşkın partilinin katıldığı toplantı Gözde Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Toplantı aday adaylığı sürecinin irdelendiği ve bölgenin 2009’daki oylarının görüntülendiği slayt gösterisiyle başladı. Bekar, politik tanımlama ve güncel olaylarla ilgili değerlendirmeden sonra özellikle Aydos bölgesinde yaşanan imar ve mülkiyet sorunlarına değindi. 700 adet itiraz dilekçesinin bölgeden AKP belediyesine gittiğini, vatandaşların yapılan imar planlarında mağdur olduğunu ve belediye yönetiminin hiçbir dilekçeyi dikkate almadan reddettiğini belirtti.

Belediyenin bu tutumunun bir anlayış meselesi olduğunu belirten Bekar, AKP’nin belediyecilik anlayışının halka hizmet anlayışı olmadığını, yandaşları zengin etme üzerine kurulu olduğunu ifade etti. Bekar sözlerine şöyle devam etti; “20 yıldır Pendik’i yönetmekte olan anlayış, 20 yıldır Pendik halkına yalan söylemektedir. Pendiklinin kalıcı olarak çözülen hiçbir sorunu olmadığı gibi, sorunlar büyüyerek devam etmektedir. Pendik’e gerçek anlamıyla hiçbir yatırım yapılmamakta, buna karşılık yalnızca hizmet alımı yani taşeronluk sistemi nedeniyle yılda 10 milyon yani eski parayla 10 trilyon, 5 yılda da 50 trilyon yandaşların cebine para akıtılmaktadır. CHP iktidarında taşeronluk sistemini kaldırarak bu parayı gerçek hizmet için Pendiklilere harcayacağız.”

AKP Pendik Belediyesinin yolsuzluklarının yargıya taşındığını, yandaş hukuk sisteminin bile süreci görmezden gelemediğini belirten Bekar, halkın parası herkesin gözleri önünde yandaşlara akıtmaktan çekinmediklerini belirtti. Bekar; “İhalede yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığı anlaşılan Pendik Belediyesi, aynı firmayı adeta ödüllendirircesine ve kamuoyuyla dalga geçercesin iki kez yine ihale vermiştir.” şeklinde konuştu. 

Perşembe akşamı Yeşilbağlar’da yapılan toplantıya Bahçelievler mahallesinin partilileri de katıldı. 60 kadar partilinin buluştuğu toplantı yine bölgeye dönük gerçekleştirilen slayt gösterisiyle başladı. Aday olma gerekçelerini sıralayan Bayram Bekar, seçimi kazanmanın tam anlamıyla bir örgütlülük meselesi olduğunu belirtti. Pendik’in, İstanbul’un ve tüm ülkenin AKP’nin karanlık ve cumhuriyet düşmanı politikalarından kurtarılabileceğini ifade etti. Bekar, “Pendik’in 20 yılı kayıptır. Hatta Pendik 20 yıl önceki halinde daha geridedir. Sosyal hayatı gerilemiştir, siyasal hayatı gerilemiştir, doğal hayatı gerilemiştir ve insan yaşamını tehdit eden politikalar acımasızca uygulanır olmuştur.” dedi. 

Kendilerinin Pendik’te bir eğilim yoklaması tarafında olduğunu belirten Bekar, İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılırken mesai arkadaşlarına “sizden bir şey istemek için değil, 1 Nisan’da size Pendik Belediyesini CHP’ye kazandırmış biri olarak yanınıza geleceğim” dediğini belirtti. Pendik’te yapılacak bir eğilim yoklaması sonucuna herkesin sahip çıkacağını, seçimi kazanmanın en kritik aşamasının burada bir eğilim yoklaması yapmak olduğunun altını çizen Bekar, Pendik örgütünün bu demokratik tavrı gösterebilecek bir örgüt olduğunu ifade etti. 

Toplantı, aday belirleme sürecine yönelik soru-yanıt ve değerlendirmelerle devam etti. Partililerin de bir eğilim yoklaması yapılması gerektiğiyle ilgili temel vurgularının Bayram Bekar’ın sözleriyle örtüşmesi toplantının en dikkat çekici yönüydü.





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113