• BIST 10273.37
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C

Hiç kimse kimsesiz kalmasın

Hiç kimse kimsesiz kalmasın
Üç ayların sonuncusu olan mübarek Ramazan ayına yüce Mevla'nın lütfü ile bir kere daha ulaşmanın sevincini yaşıyoruz.

Ramazan, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerîm’in Peygamberimize gönderilmeye başlandığı aydır. Ramazan denildiği zaman akla ilk gelen oruç’dur. Sağlık ve diğer şartları uygun olanlar için Kur’an-ı Kerîm’de; "Sizden kim Ramazan ayını idrak ederse onda oruç tutsun" buyurulmaktadır.Ramazan ayının önemli ibadeti olan oruç, insanların birbirlerini anlama, birbirlerinin dertlerine ve sıkıntılarına ortak olma konusunda önemli bir eğitimdir. İslam Dini’nin, ırk ve din farkı gözetilmeksizin birlikte yaşayan tüm insanlar için ortaya koyduğu, "komşusu açken tok uyuyabilen bizden değildir" anlayışı, oruç ibadeti ile daha iyi özümsenebilecektir.

Ramazan; ihtiyaç sahibi insanların daha iyi anlaşılabilmesine ve aynı duyguların birlikte yaşanabilmesine de vesile olan bir aydır. Bu ayda gerçekleştirilen karşılıklı ziyaretler, iftar programları, zekat, fitre ve diğer yardımlarla insanların dayanışma duyguları gelişmekte ve böylece toplumsal huzurun güçlenmesine de katkı sağlanmaktadır. Bu anlamda; Diyanet İşleri Başkanlığının 2014 yılı Ramazan ayı teması olarak belirlediği " Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman " sözünü hayatımıza yansıtmalı ve kimsesizlerin kimsesi olmalıyız.

Ramazan; sabır ayıdır. Aynı zamanda manevi bir eğitim ayıdır. Bu ayda, güzel huylar ve iyi alışkanlıklar kazanmaya gayret göstermeliyiz. Kötü alışkanlıkları terk etmeli, iyilik yapmalı, iyiliklerden yana olmalıyız. Canlı ve dolu bir Ramazan yaşamaya gayret Yüce Allah'ın bütün insanlığı doğal afetlerden, terör vahşetinden ve her türlü kötülükten koruması için sürekli dua edilmeli ve tüm olumsuzluklardan uzak durulmalıdır. Sevgi, saygı ve hoşgörü asla vazgeçemeyeceğimiz temel erdemler olarak hayatımıza hakim olmalıdır. Diğer bir önemli husus da, bu ayda kazanılan güzellikler hayatımızın bundan sonraki dönemlerinde de geliştirilerek devam ettirilmelidir.Bu duygu ve düşüncelerle, Pendikli hemşehrilerimin, milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan ayını kutluyor, yapılan ibadetlerin kabul olmasını, bu ayın bütün insanlığın huzur ve barışına vesile olmasını, Yüce Allah’dan niyaz ediyorum.

Not; Müftülüğümüze bağlı Pendik Sahil Camii, Esenyalı Yeni Camii ve Velibaba Merkez Camii Hatimle Teravih Namazı kılınacak, ayrıca tüm camilerimizde mukabele okunacak ve 

Vaaz İrşat Programları yapılacaktır.

2014 yılı Fitre miktarı Diyanet İşleri tarafından 10 TL olarak belirlenmiştir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113