• BIST 10235.12
  • Altın 2392.404
  • Dolar 32.3509
  • Euro 34.7737
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Gönüle temas etmez isek neye yarar!

Gönüle temas etmez isek neye yarar!
Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve eşi Dr. Sevtap Şahin, 'Dünya Yaşlılar Günü' dolayısıyla Gönülver Derneği ve Belediye Gönüllüler Birimi tarafından sosyal destek, ev temizliği gibi ihtiyaçlarına cevap verilen 130 yaşlı Pendikli ile bir araya geld

Gönülver Derneği’nin Pendik’teki her mahallelerde sosyal, psikolojik ve erzak desteği, ev temizliği gibi ihtiyaçlarına yardımcı olduğu yaşlılar, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, eşi Dr. Sevtap Şahin ve Gönülver Derneği Başkanı Gülbahar Durmuş’un da katılımcı olduğu organizasyonla bir araya geldi. Program, özellikle Gönülver Derneği’ne mensup genç gönüllülerin her türlü ihtiyaçlarına koştukları yaşlılarında yer aldığı ve Gönülver Derneği ve Gönüllüler Birimi’nin çalışmalarına ait sinevizyon gösterimiyle başladı. Ardından kürsüye gelen Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, dünya yaşlılar gününü kutlayarak, “Böyle bir yaşlılar günü programıyla sizlerle bir araya gelmekten oldukça mutlu oldum” dedi.

“Ecdadımız gibi yeniden gönül medeniyeti inşa etmemiz lazım.”

Gönülver Derneği’nin ilçede bu tip gönüllere temas eden örnek çalışmalarında duyduğu memnuniyeti dile getiren Şahin, “Bu ülkede çok hizmetler yapılıyor ama hiçbiri gönüle temas eden hizmetler kadar kıymetli değil. Onun için birbirimizin gönlüne değen işlere çok önem vermemiz lazım. Medeniyetimizi inşa eden ecdadımız gibi yeniden gönül medeniyeti inşa etmemiz lazım. Onlar bırakın insanları, kuşları, ağaçların dallarını dahi düşünerek günümüze ışık tutan vakıfsal çalışmalar gerçekleştirmiş. Genciyle yaşlısının, zenginiyle yoksulunun bir arada olduğu, toplum içinde birbirinin değerini anladığı zaman çok daha mutlu olacağız” şeklinde konuştu.

Program sonunda Başkan Şahin ve eşi Sevtap Şahin, Gönülver Derneği ve Sevtap Şahin’in girişimleriyle bir süre önce psikolojik ve sosyal buhranlardan kurtulan Güler teyze ile hatıra fotoğrafı da çektirerek tüm katılımcı yaşlılara hediye takdiminde bulundular. 




  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113