• BIST 10072.79
  • Altın 2425.048
  • Dolar 32.2428
  • Euro 34.7943
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 10 °C

Geleceğin bilim insanları yetişiyor

Geleceğin bilim insanları yetişiyor
Pendik 50.Yıl Güzelyalı Ortaokulu?nda düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı?nda 36 proje görücüye çıktı.

50. Yıl Güzelyalı Ortaokulu’nda düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Çoşkun Otluoğlu, şube müdürü Cemile Evkaya, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

36 projenin sergilendiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılış kurdelesini İlçe Milli Eğitim Müdürü Çoşkun Otluoğlu, Şube Müdürü Cemile Evkaya Ortaokul Müdürü Mehmet Ali Keleş, Fen Bilgisi Öğretmeni Diclehan Koç beraber kesti.

Açılış sonrası projelerin sergilendiği okul bahçesindeki stantları tek tek dolaşan milli eğitim Müdürü Çoşkun Otluoğlu ve beraberindekiler, projeler hakkında öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldı.

Milli Eğitim Müdürü Otluoğlu, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nı gezdikten sonra emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencileri kutladı.

Proje hakkında bilgi veren 50.Yıl Güzelyalı Ortaokulu Müdürü Mehmet Ali Keleş, "36 proje, öğretmen ve öğrencilerin yaklaşık bir buçuk aylık çalışmalarının ürünüdür. Bu süreçte proje koordinatörü okulumuz fen bilgisi öğretmeni Diclehan Koç ve teknoloji tasarım dersi öğretmeni Deniz Baytok öncülüğünde, okulumuz 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK Bilim Fuarı projemizin amacı öğrencilerin bilimsel çalışmalara olan merakını harekete geçirmek ve bu sayede öğrencilerin araştırma ve problem çözme yeteneklerini geliştirmektir. Keleş, öğrencilerin okulda öğrendiği teorik bilginin gündelik hayatta ne şekilde kullanıldığını, yaparak yaşayarak ve eğlenerek öğrenmelerini sağlamaktır. Bu vesileyle öğrencilerimiz arasında büyük bir heyecan oluşturduğunu gördük ve bu heyecan başarıyı da beraberinde getirerek önemli  projeler ortaya çıktı" dedi.

Proje koordinatörü Fen Bilgisi Öğretmeni Diclehan Koç, okullarında düzenlenen bilim fuarlarının çok önemli olduğunu söyledi. Diclehan Koç, konuşmasında, “Okullarda çocuğun hür ve bilimsel düşünebilmesi, geniş bir dünya görüşüne sahip olabilmesi, insan haklarına saygılı, topluma karşı sorumlu, verimli kişiler olabilmesi için biz öğretmenlere görevler düşmektedir. Çocuklarımızı yetiştirirken bilgiyi doğrudan vermek yerine onların düşünmesini sağlamalı, onlardaki yaratıcılığı ortaya çıkarmalıyız. Yaratıcı, araştırmacı, merak eden, farklı düşünen, eleştiren bireyler yetiştirmek için de bilim fuarlarının katkısı çok büyüktür. Projeler, çocuklarımızın teorik bilgileri öğrenip bunları kendi hayal güçleriyle birleştirmesine katkı sağlar ifadesinde bulundu.

50.Yıl Güzelyalı Ortaokulu Bahçesindeki TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, 4 Haziran perşembe günü sabah 10,00'dan 17,30'a kadar devam etti.














  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113