• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

Farabi TÜBİTAK Bilim Fuarı'na evsahibi

Farabi TÜBİTAK Bilim Fuarı'na evsahibi
Tuzla Farabi İlkokulu, geçmiş yıllarından gelen başarı hikayelerini daha da büyüterek geleceğe taşımaya devam ediyor.

Katılmış olduğu bir çok yarışmada ulusal ve uluslar arası düzeyde başarılara imzasını atarak adını duyuran Farabi İlkokulu, yine bir ilki gerçekleştirdi.  TÜBİTAK BİLİM ŞENLİĞİNE ev sahipliği yapan tek ilkokul oldu.

Minik öğrenciler, 27 Mayıs günü okul bünyesinde toplam 39 proje ile açılışı onurlandıran değerli konuklardan büyük beğeni aldı. Öğrencilerin, üstün çalışma ve gayretleri ile ortaya çıkan projeleri büyük dikkat çekti. Gün boyu devam eden etkinliklerde, bilimsel deney gösterileri yapılırken, öğrencilerin robot dansı ve gösterileri bilim şenliğine neşe kattı.

Okul Müdürü Gökay Yılmaz,” Bilimsel bir çalışma ortamına ev sahipliği yaparak öğrencilerimizin geleceğine büyük yatırım yapmış oluyoruz. Çalışmalarımıza yepyeni projelerimizle  devam ediyoruz. 2015-2016 yılı için yapmış olduğumuz iki AB Erasmus okul ve üniversite işbirliği projelerimiz var. Yakın zamanda okulumuza BEYAZ BAYRAK ve BESLENME dostu okul ödülü kazandırdık. Yine gelecek yıl için Eko-okul ve Tema proje planlarımız da var." diyerek, katılımcılara teşekkür etti.

TÜBİTAK Bilim Şenliği proje yürütücüsü  Öğretmeni Şenol Bulut  “Tübitak ile yaptığımız sözleşmede bizden istenen en az 25 proje idi.Bizler Ekoloji Çevre ,Teknoloji Tasarım, Fen Bilimleri vb. alanlarında toplam 39 proje ürettik..Ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşılaştık.Bir çok projemiz konusu ile ilgili sektörlerden ve bireysel şahıslardan bizimle ön görüşme talebleri oldu.Bu gelişmeler gelecek yıllada da benzer çalışmalar yapmamız için bizleri motive etti. ” dedi.

 

 

 

 






  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113