• BIST 10068.57
  • Altın 2425.048
  • Dolar 32.2428
  • Euro 34.7943
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 11 °C

Dereyi geçemezlerse okul yok!

Dereyi geçemezlerse okul yok!
Güllübağlar Mahallesi'nde bulunan Cemile Çopuroğlu İlköğretim Okulu'nun Ortaokul’a dünüşmesinden dolayı veliler gelecek yıl kayıt olacak birinci sınıf öğrencilerinin nasıl okuyacağı telaşına kapıldı.

Minikler dere geçemezler

Veliler ve okul aile birliği üyeleri yaklaşık 10 bin imzalı bir dilekçe ile mahalle muhtarı Hikmet Sezer’e gelerek okul sorununun çözümü için müracaatta bulundular.

Güllübağlar Mahalle Muhtarı Hikmet Sezer, kendisine gelen okul aile birliği yönetici ve üyeleriyle velilerden oluşan vatandaşların kaygılarını anladığını haklı olarak gelecek eğitim öğretim döneminde ilk ve ortaokulların ayrılacağını mevcut Cemile Çopuroğlu İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bulunan spor salonu nedeniyle bu okulun yasalar gereği ortaokul olarak eğitim vereceğini, bundan dolayı da Güllübağlar Mahallesi'nde bir ilkokula acil ihtiyaç olduğunu söyledi.

Muhtar Sezer, "Acil ihtiyaç diyoruz. Çünkü yeni kayıt olacak çocukların en yakın gidebileceği ilkokul Esenler Mahallesi'ndeki Buhara İlkokulu. Buhara İlkokulu ile mahallemiz arasında hem bir dere var, hem de mesafe çok uzak. Yeni kayıt olan minikler için 2 ile 2,5 km bir yol demek bu."dedi.

Sezer, "Mahallemizde okul alanı için ayrılan eğitim alanını 2013 yatırım planlarına aldırdık. Gerekli mercilere yazışmalarımızı yaptık. Şimdi kendilerinden haber bekliyoruz. Umarım sizlerin bu haklı kaygısı giderilecek ve biran önce okul arsasına kazma vurulacak. Biraz sabırlı olmanızı istirham ediyorum. Bununda üstesinden geleceğiz."ifadesinde bulundu.

Okul aile birliği üyeleri, Tevhide  Çil, Neriman Sancak, Filiz Yalçın, Aslı Yılmaz, Nebahat Çil ve Bağdat Saka muhtarlıkta taleplerini resmiyete dökerek dilekçeyi imzalayıp Hikmet Sezer'e teslim ettiler.  Üyeler, "Yine de işi şansa bırakmamak için bizlerde okul yapımının sıkı takipçisi olacağız." dediler.




  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113