• BIST 10229.83
  • Altın 2392.404
  • Dolar 32.3509
  • Euro 34.7737
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Cumhuriyet'in 92'nci yılı gururla

Cumhuriyet'in 92'nci yılı gururla
Cumhuriyetimizin ilanının 92. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Tuzla?da da coşkuyla ve gururla kutlandı.

Tuzla’daki kutlamalar, 28 Ekim’de Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Piyade Okulu Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, kurumlarını temsilen anıta çelenk sundu. Tören, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Cumhuriyetimizin 92. yıl kutlamalari, 29 Ekim sabahı Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır'ın makamında tebrikleri kabulü ile başladı. Kutlama programı ise Tuzla sahil tören alanında gerçekleştirildi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Piyade Okulu Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Cumhuriyet Bayramı konulu yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Öğrenciler, Cumhuriyetimizi şiirler ve kompozisyonlarla anlattı. Tuzla Belediyesi ve Tuzla Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekipleri, folklor gösterilerini sahneledi.


Özel Çocuklarımız, Kutlamalara Halk Oyunları Gösterisi İle Katıldı

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu'na kayıtlı Özel Çocuklarımız, engelleri aşan gösterisi ile kutlamaya katıldı. Özel Çocuklarımız, törende 3 yöreden 4 folklor gösterisini başarıyla sahneledi. Özel Çocuklarımız, İzmir'in zeybeğini, Trakya'nın damat ve gelin halayını renkli görüntülerle sahneledi, gösterinin finalinde Ankara yöresinin misket havasını oynadı. Kutlamalar, tören geçişi ile sona erdi.





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113