• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Birbirimizi sevmekten yanayız

Birbirimizi sevmekten yanayız
Tuzla Belediyesi, Konaşlı Cemevi’nin ardından Al-i Aba İlim Eğitim Araştırma Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı Cemevi’nin yapımına da başladı.

Temele ilk harcı koyan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Birliği ve beraberliği tesis ederken bize düşen görevleri de yapıyoruz” dedi.
Tuzla Belediyesi, Tuzla Hz. İmam Ali Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Konaşlı Cemevi’nin yapımını sürdürürken bir cemevinin daha yapımına başladı. Tuzla Belediyesi tarafından yaptırılan Al-i Aba İlim Eğitim Araştırma Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı Cemevi’nin temeli, dualarla atıldı. Temel atma törenine Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Müftüsü Aşır Durgun, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları Serhan Kural ve Mehmet Çelikel, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, Al-i Aba İlim Eğitim Araştırma Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı Mehmet Özdurmaz, Alevi dedeleri ve kanaat önderleri ile vatandaşlar katıldı.

Özdurmaz, Başkan Yazıcı’ya Teşekkür Etti
Al-i Aba İlim Eğitim Araştırma Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı Mehmet Özdurmaz, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya “Bu projenin oluşumunda çok değerli katkıları olan Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ederim” ifadesiyle teşekkür etti.
Özdurmaz, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Mabetler bir amaç için kurulurlar. Mabetlerin bir sorumluluğu, bir görevi vardır. Çünkü mabetler toplum üstü ve siyaset üstü bir görev üstlenirler. Mabetler adaleti, özgürlükleri, birlik ve beraberliği tesis etmek, vahdeti ortaya koymak için kurulurlar. Burada çok önemli bir kurum tesis edeceğiz. Bu önemli kurumda çok önemli adımlar olacak. Burada sadece bir cenaze evi, zikir evi olmayacak, kamil insanlar yetiştireceğiz. Bu kurumların kuruluş amaçları kamil insanlar çıkarmaktır. Ancak o zaman biz Allah’ın muradını karşılamış olacağız. Kuran’ın, İslam’ın, Allah’ın bizden beklentilerini gerçekleştirmiş olacağız”

Başkan Yazıcı: Birliği Ve Beraberliği Tesis Ederken Bize Düşen Görevleri Yapıyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi. Yerel yönetimler anlayışında birlik ve beraberliği tesis eden hizmetlere önem verdiklerini ve bunu hizmet ve uygulamaları ile yansıttıklarını belirten Başkan Yazıcı, “Adaletten, kardeşlikten, özgürlükten, birlikten, beraberlikten, birbirimizi sevmekten yanayız. Tuzla’da yerel yönetim anlayışımızda da zaten bunlara çok önem vermeye çalışıyoruz. Birliği ve beraberliği tesis ederken bize düşen görevleri yapıyoruz.” dedi. 

stti-(5).png

Çocuklar ve gençlerin gelişen teknoloji ile evde ve odasında dahi olumsuz etkiler altında bulunduğunu vurgulayan Başkan Yazıcı, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Çocuklarımız ve gençlerimiz, gelişen ve değişen dünyada teknoloji ile beraber sürekli bombardıman ve tehlike altında bulunuyor. İnsanlarımızın kendi gelenek ve göreneklerini, inançlarını yaşatacağı mekânların mutlaka artması ve bulunması gerektiğine inanıyorum. Dünyada kol gezen artık her türlü düşünce, fikir ve idealizm, çocuklarımızı odalarında bile bulmaya çalışıyorlar, buluyorlar ve bizler de bunun farkında olmuyoruz. Yeni nesillerimizin kendi değerlerimizden, inanç değerlerimizden kopuk olmaması için bu tür mekânlara ve öteki dünyadaki bizim inancımızın temeli o mutluluğa erecek olan mutmain olacak kalpler için bu dünyada da o güzelliği yaşayabilmesi lazım. İşte bu mekan ibadetlerin yapıldığı, çocuklarımızın yetişeceği, kadınlarımızın güzel çalışmalar yapacağı ve toplumumuza dalga dalga yayılacak olan birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, sevginin yaşanacağı bir külliye olacak. İnsanın bir maddi bir de manevi yönü vardır. Manevi açlığın sonucu manevi alemde çok büyük sorunlar yapabilir. Toplumumuzda maddi yönde yapılan bütün çalışmaların ötesinde manevi mimarlarının olacağı ibadethaneler ve orada yapılacak hizmetler, bu toplumun 2 önemli yanından bir tanesidir. Biz elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz.”
Tuzla Müfüsü Aşır Durgun’un selamlama konuşmasının ardından dualar okunarak kurban kesildi ve temele ilk harç konuldu. 950 m2 zemin oturumlu Cemevi’nin bodrum katında cenaze işleri alanı, zemin katında yemekhane, 1. katında konferans salonu ve derslikler, 2. katında ise Cemevi yer alacak. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Tuzla'ya öyle bir şey yapılıyor ki!02 Aralık 2015 Çarşamba 10:58
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113