• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

Benzeri dünyada yok

Benzeri dünyada yok
Kurtköy'de inşaasına başlanan ve yapımı büyük bir hızla devam eden TEKNOPARK'ın kapalı alanı 950 bin metrekare olacak. 4 milyar liraya malolacak TEKNOPARK'ta Türkiye'nin ilk yerli uçağı üretilecek.

PESİAD Üyeleri TEKNOPARK’ı Ziyaret Etti

 

PESİAD yönetim kurulu, denetim kurulu üyeleri ve çok sayıda bilişimle ilgili PESİAD üyesi, TEKNOPARK Hizmet Müdürlüğü’nde tanıtım toplantısına katıldı. PESİAD üyeleri için gerçekleştirilen programda TEKNOPARK Genel Müdürü Turgut Şenol ve kurum yetkilileri bilgilendirmeler de bulundu.

Teknopark teknik detayları hakkında bilgi veren Şenol, planın 4 aşamadan oluşacağını, plana bağlı olarak 52 bin m2 olan 6 bloğun şu anda inşaatı başladığını belirtti. En geç 2026 yılında 950 bin m2 kapalı alanın tamamıyla bitmiş olacağını söyleyen Şenol,  halen Türkiye’nin en büyük kapalı alanlı Teknoparkının 85 bin m2’yle OTDÜ olduğunu. 6 bloğun üzerine 3 blokta yaptıktan sonra Türkiye’nin en büyük Teknoparkının proje bitmeden gerçekleşeceğinin altını çizdi.

Sadece inşaat ve altyapı için harcanması öngörülen miktarın 2 milyar TL nin üzerinde olacağını belirten Şenol, gelecek şirketlerin kendi altyapılarıyla birlikte miktarın 4 milyar TL ye yükseleceğini söyledi.  Genel müdür, “Bu yatırım her yönüyle Pendik ilçemize katkıda bulunacak çok önemli bir yatırım olacaktır.” Dedi.

Şenol, 30 bin beyaz yakalı yüksek nitelikli mühendisin ve de bu personelle yardımcı olacak yardımcı personelle birlikte, lojistik barınma ve yeme içmede dikkate alındığında aileleriyle birlikte 70-80 bin kişilik bir grubun bu bölgeye geleceğini düşündüklerini kaydetti.

Yemekte buluştular

Toplantı ardından S.S 127 Taşımacılar Kooperatifi Genel Müdürü Emre Büyükgöz’ün PESİAD üyeleri onuruna verdiği öğle yemeğine, Sabiha Gökçen Havaalanı Mülki İdare Amiri, İstanbul Vali Yardımcısı Bekir Ergök, HEAŞ Genel Müdürü Volkan Tiryakiler, Başbakanlık temsilcisi Arif Oral, HABOM Genel Müdür Yardımcısı Ramis Kulak, Havaalanı Emniyet Şube Müdürü Hakkı Murat Yavaş, Yardımcısı Sadık Akpınarlı, ISG Genel Sekreteri Namdar Akgül, TEKNOPARK İdari Mali İşler Müdürü Fatih Mehmet Bakar ve TEKNOPARK Arazi Müdürü Münevver Gençgönül katıldı.

Havacılık Bakım, Onarım ve Modifikasyon Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Ramis Kulak ise HABOM projesi hakkında bilgi verdi. Kulak, “Yaklaşık 500 milyon dolarlık bir yatırımdan bahsediyoruz. 2 hangarın olacağı alanda sosyal merkezden enerji merkezine kadar 400 bin metrekarelik bir çalışma sahası olacak ve tamamlandığında yaklaşık 4 bin kişiye istihdam sağlayacak.” Dedi. Kulak, Projenin bitiş tarihi olarak 2013 Mart ayı olduğunu, 2013 yılının ikinci çeyreğinde uçak bakımına tam kapasiteyle başlamış olacaklarını da sözlerine ekledi.

 


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113