• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Akrabadan daha güçlü ilişki

Akrabadan daha güçlü ilişki
Pendik Maltepe-Esnaf ve Sanatkarlar, Kredi ve Kefalet Kooperatifi 2012 mali yılı genel kurulunu gerçekleştirdi.

Mali Genel Kurula, İstanbul’da faaliyet gösteren kefalet ve kredi kooperatif başkanlarının yanısarı, birlik başkanı ve çok sayıda ortak iştirak etti.

Pendik -Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar, Kredi ve Kefalet Kooperatifi Mali Genel Kurul toplantısı ada tesislerinde gerçekleştirildi. Mali genel kurulun divan başkanlığına İstanbul Bölge Birliği Başkanı Temel Çoruh seçildi. Divan Başkanı ve üyelerinin seçilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Çalışma, denetim kurulu, risk fonu, bilanço, gelir-gider, tahmini bütçe okunarak onaylandı. Disiplin Kuruluna 2 asil, 2 yedek üye iki yıllığına seçildi.

Genel kurul sonrasında konuşan Pendik-Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sezayi Kantarcı, Ahi Evran geleneğinden gelen ve akrabadan daha güçlü ilişkilere dikkat çekti.

Görevi aldığı günden bu güne kadar taşıdığı sorumluluğun bilincinde olduklarını dile getiren Kantarcı, “Esnaf ve sanatkarlarımıza daha faydalı olmak, kooperatifimizi daha çağdaş bir yapıya kavuşturmak adına tüm ekip yoğun çaba sarf etmekteyiz. 2012 yılı içerisinde çok sayıda yeni üye kaydı yapıldı. Eski üyelerle birlikte ortak sayısı bugün itibarıyla 777 oldu. 22 milyon 110  TL kredi dağıtıldı. 31 Aralık 2012 günü itibariyle net karımız 224 bin 710 TL’dir” dedi.

 

Kantarcı, konuşmasında önemli uyarılarda bulundu. Kooperatif Başkanı, " Kredi borçlarını zamanında ödeyin. Ne siz nede biz zor durumda kalmayalım. Maksadımız sizlerin daha huzurlu bir ortam içinde kardeşçe yaşama imkanına kavuşmamızdır." ifadesinde bulundu.

Başkan vekili Bilal Göndoğdu, ise konuşmasında, " Buradan sizin huzurunuzdan sizin adınıza hükümete bir teklif sonuyorum. Gelin  esnaf hiç faizsiz kredi verin. Bu bizim bir teklifimizdir.Böyle bir uygulama esnafımıza rahat bir nefes aldıracaktır." dedi.

Genel kurulu yöneten İstanbul Birlik Başkanı Temel Çoruh, Bilal Gündoğdu'nun teklifine verdiği cevapta, "Bu temennilere katılmamak mümkün değil. Ancak bunun gerçekleşme ihtimali  yok denecek kadar azdır. Gerçekçi olalım. O zaman bankalar size neden para satsın ki Bilal bey." diye cevapladı.

 

Daha sonra gelenek haline gelen kredisini zamanında ve düzenli ödeyen ortaklara kooperatif tarafından plaketler takdim edildi.  Program yenen yemeklerin ardından son buldu.



















  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113